RIJEČANI JOŠ JEDNOM ISKAZALI VELIKU HUMANOST: Veliki uspjeh akcije ” Koga briga za…Matiju”

Foto: facebook J. Fiume

Akcija “Koga briga za.. Matiju”, odnosno plivački i košarkaški maraton, uspjela je na Olimpijski dan ujediniti Riječane i pokazati da ništa nije jače od zajedništva i optimizma za boljim sutra. Mnogi su pohitali pomoći Matiji Kataliniću, učeniku drugog razreda srednje Medicinske škole u Rijeci i mladom košarkašu KK “Kastav”

U želji za oporavkom  mladog riječkog sportaša, košarkaša Matije Katalinića, kroz akciju Koga briga.. za Matiju, na  Olimpijski dan organizatori i mnogobrojni uključeni Riječani pokazali su da se nikad ne odustaje od svojih sportskih snova,  govori nam Nataša Perić Jakus.

Matija je izuzetna mlada osoba, skroman i ponosan mladić, maksimalno posvećen svom budućem pozivu, sportu, prijateljima, obitelji, koji se trenutačno s majkom Dijanom nalazi na liječenju u Zagrebu. Nezavidna materijalna situacija obitelji i činjenica da je Matiji nedavno preminuo otac Josip motivirale su grupu riječkih aktivista-humanitaraca da ovogodišnji, drugi po redu, humanitarni plivački maraton posvete upravo ovom mladom čovjeku velikoga srca.

Organizatori, kao i Matija osobno, zahvaljuju svima na velikoj brizi i pomoći u organiziranju ove hvalevrijedne humanitarne akcije!

humanitarna akcija

Od 10 sati ujutro ispred Stadiona Kantrida izmijenjivalo se 20-ak košarkaških ekipa u 3 dobne kategorije sa uspješnim i zanimljivim utakmicama. Izvedeno je 600 slobodnih bacanja sa čak 270 pogođenih, što je super kada se zna da je svako pogođeno bacanje povećavalo iznos u humanitarnoj “kasici-prasici” za Matiju! Za svaki šut na koš trebalo je donirati pet kuna, a za svaki pogođeni koš sponzor DI Klana donirao je još pet kuna! Bilo je vrlo zanimljivo jer su sudjelovali košarkaši svih dobnih skupina, od 7 do 77 godina starosti!

humanitarna akcija

Nakon toga sudionici humanitarne akcije su krenuli na plažu Morski prasac gdje se prijavilo 70-tak plivača koji su se pridružili besplatnim prijevozom ostalim sudionicima koji su nakon izvršenih prijava na plaži Empeduji, na Biviu nestrpljivo čekali početak maratona za Matiju.

matija-kosarka

Svi su hrabro izdržali rutu. Neki su bili brži a neki sporiji no uz podršku pratnje spasioca i navijača Armade koji su kraj maratona začinili bakljadom svi su bili jednaki i za svoj pothvat nagrađeni su simboličnim medaljama koje su unikatne i djelo su velikog riječkog humanitarca Luke Brnčića. Na izlazu ih je čekalo malo osvježenje uz vodu,  lubenicu i krafne  za one kojima je jako pao šečer. Ipak, duga je to bila ruta…

humanitarna akcija

Nakon odmora i razmjenjivanja iskustava isplivane dionice, sudionici akcije nastavili su druženje uz glazbu. Za svo vrijeme trajanja akcije, na štandu  Morskog prasca su se prodavale majice po 50 kuna što je išlo u humanitarni fond, , a svatko je mogao donirati i simbolični iznos za friganu ribu.

matija-akcija-majice

Sudionici akcije mogli su se poslužiti i doniranim vinom zahvaljujući obittelji Sirotich.  Zabava se produžila do dugo u noć, uz zvuke grupe ZAStoj tj.DELLBOYSA i famoznog gitarista i pjevača ANDRIJE ZRINSKOG.

U ponedjeljak će se znati koliko je točno u ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno novčanih sredstava, što će se i javno objaviti.

Žiro račun na koji se mogu izvršiti donacije otvoren je kod Karlovačke banke
Broj računa: HR 36 2400 0083 1111 2978 2

humanitarna akcija

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari