Riječanka Diana Haller počasna članica Opere riječkog HNK!

Idi na originalni članak

Proslavljena mezzosopranistica postala je počasnom članicom riječke Opere

Oglas

Diana Haller počasna je članica ansambla riječke Opere!

Riječka mezzosopranistica međunarodne karijere i najmlađa solistica opernog ansambla Državne opere u Stuttgartu prihvatila je poziv intendanta HNK Ivana pl. Zajca Marina Blaževića koji je ujedno i zahvala Diani Haller na svemu što je napravila i podarila riječkoj publici: od svog debija u riječkom „Zajcu“, Gala koncerta 2015. pa preko uloge Julija Cezara u Handelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”, nastupa u koncernoj izvedbi Gounodovog „Fausta“, recitala „Španjolske strasti” pa do nezaboravne Adalgise u Bellinijevoj „Normi“, uloge u kojoj je prošle godine debitirala upravo u rodnoj Rijeci.

Podsjetimo, Diana Haller brzo je ostvarila uspon na međunarodnoj opernoj sceni, plijeneći pozornost europske, ali i svjetske glazbene javnosti, a njezin je nesvakidašnji pjevački i scenski potencijal zarana potvrđen nizom prestižnih nagrada i priznanja.

Godine 2010. postala je članicom Opere u Stuttgartu gdje je zablistala kao Angelina u Rossinijevoj operi „Pepeljuga“ za koju ju je ugledni njemački, svjetski relevantan časopis Opernwelt proglasio mladom pjevačicom godine zahvaljujući odluci pedeset europskih i američkih glazbenih kritičara.

Od tada kontinuirano niže uspjehe nastupajući u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima (Salzburger Festspiele (uz Anu Netrebko i Placida Dominga), Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Concertgebouw Amsterdam, Opernhaus Zürich, Maggio Musicale Fiorentino, Firenze…) a newyorški Metropolitan bio ju je angažirao kao prvu zamjenu slavnoj Joyce DiDonato u Rossinijevoj „Pepeljugi“.

Samo u posljednjih godinu dana broji desetak različitih uloga i niz koncertnih nastupa među kojima je i debi na slavnoj pozornici milanske Scale u ulozi Altichiare u operi „Francesca da Rimini“.

Počasnu članicu riječke Opere ponovno ćemo gledati u Rijeci sljedeće sezone u ulozi Julija Cezara, a u tijeku su već i pregovori o nastavku suradnje nakon 2020. godine.

Exit mobile version