RIJEČKE ZNAMENITOSTI U KAMPANJI

GalerijaRiječke dizalice zasvjetlile u bojama hrabrih palčića!

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

U utorak, 17. studenog 2020. godine, na dan obilježavanja Svjetskog dana prijevremeno rođene djece priključila se i Rijeka te svoje znamenitosti osvijetlila ljubičastim svjetlom. 

Grad Rijeka nastoji pridonijeti jačanju svijesti o problemu prijevremenog rađanja te kontinuirane potrebe poboljšavanja liječenja i njege prijevremeno rođene djece te se i ove godine priključila u obilježavanju Svjetskog dana prijevremeno rođene djece.

Ljubičastim svjetlom, simbolom prijevremeno rođene djece, bile su osvjetljene fontane na Jadranskom trgu, Trsatska gradina i lučke dizalice na lukobranu Molo longo.

Na taj način Grad Rijeka želi pridonijeti cilju ove kampanje, odnosno edukaciji javnosti i usmjeravanje pozornosti na problem prijevremenog rođenja; ne samo na lokalnoj već i na globalnoj razini, s obzirom da je to jedan od vodećih uzroka smrti novorođenčadi i u razvijenim i nerazvijenim zemljama, a i drugi po redu, odmah poslije upale pluća, uzrok smrti djece do pete godine starosti.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views