OTVORENJE POČETKOM 2021. GODINE

RIJEČKI ART-KVART: U buduću knjižnicu u Dječjoj kući već stigle prve police za knjige!

T-objekt je do kraja počišćen i slijedi uzdizanje novog objekta, a Dječja kuća je u visokoj fazi opremanja

“Kraj 2020. godine, tako kaotične i neobične, pune specifične napetosti i problema, završavamo s onim što nas podiže – pogledom na budućnost u nastajanju. A ona se nalazi u art-kvartu “Benčić”, poručuju iz Gradske knjižnice Rijeka.

U prosincu 2019. godine vijesti s gradilišta nove središnje zgrade Gradske knjižnice Rijeka nisu zvučale dobro – zamišljena renovacija nije išla planiranim tijekom: zidovi su se pri postavljanju pojačanja za temelje razmicali i statika objekta je bila ugrožena.

Foto: GKR

Slijedili su tjedni neizvjesnosti, novih izračuna, nacrta, a i stvaranja konačnog plana – stara unutrašnjost se mora očistiti, zidovi značajnije stabilizirati, kreirati novi temelji te objekt treba nastati slično Dječjoj kući – nova zgrada u starom omotu. Bio je to zahtjevan proces u kojem je postavljena specifična teška skela, stabilizirani zidovi te uklonjeni svi stari katovi, podsjećaju iz GKR.

Točno godinu dana nakon tog problema izgradnja je na točki iz koje slijedi rast – sve je očišćeno, ostala su samo četiri zida, a počelo je kreiranje novih temelja.

Dječja kuća je u fazi namještanja i opremanja

Uz bok t-objekta izrasla je pak Dječja kuća. Ona je upravo u procesu namještanja i opremanja, a stigao je dobar dio namještaja Dječjeg odjela Stribor.

“Već sada možete osjetiti atmosferu među šarenim knjigama ispunjenim policama”, poručuju iz Gradske knjižnice.

Uz police stigli su i RFID uređaji za samostalno zaduživanje i vraćanje knjiga čime će korištenje Knjižnice biti još elegantnije!

Budući Dječji odjel Stribor GKR je dobio i prve police i RFID sustav za samostalno zaduživanje/razduživanje

S dovršetkom uređenja većeg dijela okoliša, u prvim mjesecima sljedeće godine čeka nas preseljenje Dječjeg odjela Stribor u novouređeni prostor!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari