Riječki obrtnici povodom 50 godina Udruženja obrtnika Rijeka podijelili nagrade i priznanja

Povodom obljetnice Udruženja obrtnika Rijeka u Gradskoj vijećnici održan je prigodan program u sklopu svečane akademije

Udruženje obrtnika Rijeka, koje okuplja oko dvije i pol tisuće obrtnika iz Rijeke, Bakra, Čavli, Kostrene i Kraljevice, današnjom je svečanosti proslavilo 50 godina postojanja te zaslužnima dodijelilo svoja priznanja i nagrade.

Gradonačelnik Obersnel zahvalio je riječkim obrtnicima na kvalitetnom radu i poželio im uspješnu nadolazeću godinu

Događaju su nazočili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, pročelnica gradskog Odjela za poduzetništvo Jana Sertić te predstavnici navedenih općina i gradova, kao i predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić, izaslanik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško te potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil.

Priznanja su primili bivši predsjednici i tajnici Udruženja

Gradonačelnik Obersnel u svom je pozdravnom govoru kazao kako su obrtnici i njihove vještine izrazito potrebni za svakodnevni život, funkcioniranje grada i ostatka gospodarstva, premda se prilikom izrađivanja raznih ekonomskih statistika i istraživanja obrtništvo često zanemaruje. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom Grada Rijeke i obrtnika, ističući zajedničke projekte kao što su „Obrtnici svome gradu“ i „Maškarana jota“, ali i poticajne mjere subvencija koje Grad provodi s ciljem poticanja poduzetništva, zahvalivši riječkim obrtnicima na kvalitetnom radu i poželjevši im uspješnu nadolazeću godinu.

U Gradskoj vijećnici održana svečana akademija povodom 50 godina rada Udruženja obrtnika Rijeka

U ime Udruženja obrtnika Rijeka, predsjednik Darko Sertić istaknuo je ulogu obrtništva u cjelokupnom gospodarstvu te dodao kako je za opstanak obrtničkih zanimanja potrebna njihova popularizacija te ravnopravan status s ostalim zanimanjima.

Istaknuvši kako u Hrvatskoj djeluje preko 83 tisuće obrtnika, Sertić je kazao kako je potencijal obrtništva velik, zbog čega je iskazao vjeru u dugoročno održavanje obrtništva.

Tijekom svečanosti dodijeljene su brojna priznanja Udruženja obrtnika Rijeka, kao one prethodnim dužnosnicima Udruženja, poslovnim partnerima, partnerskim područnim komorama i udruženjima te priznanja najzaslužnijim i najistaknutijim obrtnicima.

Među njima i posebno Priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva i struke te Plaketu Hrvatske obrtničke komore gosp. Viktoru Shahiniju, koji svoj obrt za proizvodnju i prodaju naočala u Rijeci ima već više od 50 godina.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views