RIJEČKI RASPJEVANI DOBROČINITELJI JOŠ JEDNOM ODUŠEVILI: Na Korzu uz pjesmu prikupljeni darovi za Socijalnu samoposlugu

Isprva skromna akcija nekolicine riječkih dobročinitelja polako ali sigurno prerasta u jedinstvenu i vrijednu tradiciju zahvaljujući kojoj su mnogim potrebitim Riječanima znatno uljepšani božićno-novogodišnji blagdani

Humanitarna akcija „Koga briga… za gladne i siromašne (Socijalna samoposluga) počela je na Korzu na Badnjak u podne, a potaknuti pozivima na društvenim mrežama uključilo se podosta zainteresiranih Riječana i znatiželjnika koji su zastali čuti i pogledati o čemu je riječ.
Skupina aktivista s gitarom i udaraljkama složno je zapjevala božićne i druge prigodne pjesme što je odmah na Korzu proizvelo jednu drugačiju, uzvišeniju atmosferu.

Za Socijalnu samoposlugu Kruh sv. Elizabete prikupljani su hrana i higijenske potrepštine, ali bilo je tu i drugih prigodnih darova te novčanih priloga. Oko raspjevane družine na Korzu iz minute u minutu okupljao se sve veći broj znatiželjnika koji su željeli osjetiti pravi duh Božića pa se u jednom trenutku skup, uz pjesmu »Najdraža Rijeko«, pretvoro u svojevrsni happening u kojem su sudjelovali i članovi udruge »Riječko srce« ali gradonačelnik Vojko Obersnel koji nije štedio svoje glasnice.

Pokretači akcije su aktivisti iz udruge »Koga briga« – Luka Brnčić, Iva Holer, Vanja Seršić, Lorena, Nataša, Denis i Dennis Jakus, te obitelj Sirotich – Kristian, Laura, Albert, Marta i Antonija koji su oko oko sebe uspjeli okupili jako mnogo ljudi sebi sličnih, odnosno sve one koji u ovakvim akcijama prepoznaju – pravi duh Božića.

Humanitarne akcije na Korzu se nastavljaju: već u srijedu 27. prosinca svoj štand instalirat će udruga »Riječko srce« koja se također u posljednje vrijeme ističe organizacijom mnogobrojnih humanitarnih akcija.

Foto: PGŽ

Foto: Novi list

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari