RIJEČKI STUDENTI OČAJNI: Na Kampusu nema tople vode ni interneta, sljedeći tjedan – prosvjed!

14.lipnja na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, ispred Studentskog Centra – Paviljon 4 u 11:55 sati, održat će se javno okupljanje pod nazivom “Riječki studenti za studentski standard”.

Iz priopćenja kojeg su predstavili javnosti prenosimo njihove navode.

Ovo je događaj pomoću kojega želimo osvijestiti Studentski Centar Sveučilišta u Rijeci o nepravilnostima u njihovom radu:

Nenamjenska upotreba sredstava dobivenih od studentskog rada i uporno odbijanje njihovog ulaganja u studentski standard prema stvarnim potrebama studenata, kako to predviđaju zakonski propisi;

Izostanak ulaganja u postojeće studentske kapacitete, posljedica čega su situacije neprimjerene 21. stoljeću, kao što su nedostatak tople vode u domovima, nemogućnost pristupa internetu i manjak prostorija za učenje studenata;

Prebacivanje troškova poslovanja na studente podizanjem cijene smještaja u studentskim domovima i netransparentno poslovanje usprkos upozorenjima studentskih predstavnika u Upravnom vijeću;

Nepoštivanje odluke Senata Sveučilišta u Rijeci o potrebi planiranja provedbe izgradnje Paviljona 3, namijenjenog prvenstveno smještaju studenata slabijeg socioekonomskog statusa.

Osnovni cilj okupljanja jest ukazati na potrebu i nužnost izgradnje Paviljona 3 koji bi olakšao trenutačno lošu situaciju sa studentskim smještajem, a prvenstveno bi bio namijenjen studentima slabijeg socioekonomskog statusa, koji nisu u mogućnosti financirati sve više troškove komercijalnog najma stanova u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views