RIJEČKI TRANSPARENTI SPREMNI: Podrška prosvjedu na Kontu i od Riječana iz Nottinghama!

Organizatori riječkog prosvjeda “Hrvatska može bolje” na mostu ispred hotela Continenatal (18) javnost su putem društvenih mreža obavijestili kako će se prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi održati i u slučaju kiše

„Kišobrane u torbe/ruksake, za svaki slučaj!“ – i dođite na prosvjed, pozivaju organizatori prosvjednog okupljanja Riječane da dođu danas u 18 sati na most ispred hotela Continenatal kako bi na taj način iskazali svoju podršku cjelovitoj kurikularnoj reformi.

trans3
Izrada transparenata u Rijeci

Poruku javosti koja danas želi sudjelovati u prosvjednom okupljanju uputili su i članovi stručnog tima za izradu cjelovite kurikularne reforme na čelu s Borisom Jokićem, a kako su današnja prosvjedna okupljanja u mnogim hrvatskim gradovima top-tema u Hrvatskoj pokazuju i brojna reagiranja na jučerašnju izjavu ministra Šustara kako nas danas na prosvjednim okupljanjima „čeka fešta“ o čemu smo pisali OVDJE.

Poruke podrške današnjem riječkom okupljanju stiži iz cijeloga svijeta, a mi izdvajamo ovu iz – engleskog Nottinghama!

prosvjed podrška iz nottinghama

Podsjetimo, organizatori riječkog skupa podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi Riječane su na skup pozvali riječima: „“U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo”.

trans2

Akciju davanja podrške Rijeke inicijativi Hrvatska može bolje pokrenule su putem Facebooka riječke udruge Delta, PaRiter, Kombinat, Filmaktiv i SOS telefon-grad Rijeka, a akciji su se pridružile potom brojne druge udruge, organizacije, pojedinci…

U pojašnjenju razloga za izlazak na ovaj skup organizatori su, podsjećamo, između osalog istaknuli:

„Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, razvidno da Vlada nije sposobna provoditi reforme, a da vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti, vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske!

Iz tog razloga će se diljem Hrvatske, na isti dan, u isto vrijeme, organizirati prosvjedi podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi. Podršci se priključuje i Rijeke stoga dragi roditelji, učenici/ce, profesori/ce, učitelji/ce, odgajatelji/ice, ravnatelji/ce, studenti/ce, ali i svi ostali prosvjetni djelatnici/ce i građani/ke – pridružite nam se na prosvjedu podrške u srijedu 1. lipnja u 18 sati na mostu ispred hotela Continental.

Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama…“

INICIJATIVU PODRŽAVAJU:

– Roditelji u akciji – Roda
– Forum za slobodu odgoja
– Centar za mirovne studije
– GONG
– Hrvatsko debatno drustvo
– Udruga roditelja Korak po korak
– članovi stručnih radnih skupina kurikularne reforme
– Udruga Skribonauti
– Info zona, Split
– Feministički kolektiv fAKTIV
– SOMK – Sindikat obrazovanja medija i kulture
– Bonsai – Udruga za razvoj civilnog društva
– Srđ je naš
– Udruga Delta, Rijeka
– Udruga PaRiter
– Udruga MoST
– Nansen dijalog centar
– Volonterski centar Osijek
– Dugine obitelji
– Centar za građanske inicijative Poreč
– Fotoakademija Split
– Domine Split
– Pozitivna sila, Split
– Festival mediteranskog filma Split
– Zagreb Pride
– Volonterski centar Zagreb
– Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Put u Život – PUŽ
– Udruga P.O.I.N.T., Križevci
– Mladi europski federalisti – JEF Hrvatska
– Udruga za razvoj visokoga školstva “Universitas”
– Klub studenata Fakulteta političkih znanosti
– Are You Syrious?
– Lodur – društvo roditelja darovite djece, Rijeka
– Centar za poticanje darovitosti, Rijeka
– Udruga Nastavnici Organizirano

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari