NOVO LICE PLUMBUMA

Galerija | Rotor na Plumbumu poprimio konačni izgled; U tijeku je asfaltiranje, vozači se moraju naoružati strpljenjem!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Kompletni radovi, što uključuje uređenje i asfaltiranje samog kružnog križanja ali i dijela pristupnih cesta, trebali bi biti gotovi do 25. studenoga

Nije dobro kad se ne radi, nije dobro kad se radi!

Ovako bi se ukratko mogla opisati riječka priča odnosno raspoloženja građana u odnosu na radove na gradskoj odnosno državnoj infrastrukturi – u ovom slučaju prometnicama.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Već nekoliko mjeseci traju radovi na izgradnji rotora na riječkom Plumbumu, a počeli su i radovi na asfaltiranju prometnica koje se tu križaju.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

To je tijekom proteklih dana pa i danas izazvalo zastoje u prometu odnosno čekanja vozila u kolonama zbog privremene prometne signalizacije (semafora), što kod određenog broja vozača stvara nezadovoljstvo. Ipak, sve se odvija predviđenim tempom, a izvođače radova “pomazilo” je i lijepo jesensko vrijeme.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Podsjetimo, izvođač radova na izgradnji rotora je riječka ispostava Hrvatskih cesta odnosno tvrtka Strabag, a radovi bi trebali biti gotovi do 25. studenoga.

Tijekom izvođenja radova promet je najvećim dijelom reguliran semaforima i odvija se suženim prometnim trakama.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Raskrižje na Plumbumu na Pećinama, na državnoj cesti D8, klasificirano je kao opasno mjesto na mreži državnih cesta, zbog čega je određena njegova rekonstrukcija te će biti izvedeno u obliku kružnog toka.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.491.105,78 kuna (bez PDV-a)dok nadzor obavlja tvrtka Investinženjering d.o.o.. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Rijekaprojekt iz Rijeke.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Prema informacijama iz Hrvatskih cesta za sav promet zatvoren je dio ulice Janka Polić Kamova u smjeru od raskrižja Radnička ulica – J.P. Kamova (semafor) do novog kružnog raskrižja (smjer Vežica – Kostrena) i promet se odvija obilazno.

Promet iz smjera Kostrene prema gradu teče je obilaznim pravac za osobna vozila, Radnička ulica – J.P. Kamova – Vevčevski prolaz – Šetalište XIII. divizije – Kostrena, što strvara i dodatne gužve u Šetalištu XIII divizije.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Gužvu je pojačao i obilazni pravac za teretna vozila i autobuse koji ide smjerom Radnička ulica – J.P. Kamova – Strossmayerova ulica – Titov trg – Ul. Rade Šupića – Šetalište Andrije Kačića Miošića – Ul. Slavka Cindrića – Šetalište XIII divizije – Kostrena.

Iz Hrvatskih cesta mole sve vozače za strpljenje i poštovanje privremene prometne signalizacije.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal
Foto: Hrvoje Skočić/Riportal
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari