SLAVONIJA I SRIJEM PREDSTAVILI SE RIJECI Zbog ovog kulena i vina i nakraj svijeta, a kamoli ne tek malo sjevernije!

Jučer se Rijeci i Riječanima na botelu Marina predstavila Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije. Što sve oni nude! Već smo počeli planirati izlet na sjever domovine…

Rana jesen savršeno je vrijeme za posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je sinonim za sjajne domaćine, odličnu hranu i brojne zanimljive manifestacije, uključujući i najpoznatiju – Vinkovačke jeseni. Sve to jučer na botelu Marina Riječanima predstavila Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije.

Da je kontinentalni turizam apsolutni hit dokaz je sve više gostiju koji posjećuju Srijem i Slavoniju. U prvih osam mjeseci ove godine zabilježen je porast noćenja od 59,07 posto i dolazaka 54,11 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Dobrim turističkim rezultatima pridonijela je i činjenica da je destinacija Vukovar – Vučedol – Ilok, ovogodišnji nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti na temu kulturnog turizma.

„Očekuje nas predstavljanje u Bruxellesu iduće godine, a do tada ćemo intenzivno raditi na daljnjem obogaćivanju sadržaja destinacije“, istaknula je Jasna Babić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

“Vukovarsko-srijemska županija atraktivna je destinacija za cjelogodišnji turizam. Posljednjih nekoliko godina iznimno smo privlačni biciklistima i brodovima na kružnim riječnim putovanjima. Tradicija, manifestacije, Dunav, dvorci, hrana i vino, okosnica su ponude Srijema i Slavonije”, kazala je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije na predstavljanju turističke ponude najistočnijeg dijela Hrvatske u Rijeci.

Botel Marina nije slučajno odabran. Tu su se predstavnici turističkih zajednica ove županije osjećali kao kod kuće, jer njihovim područjem teče šest rijeka – Dunav, Vuka, Sava, Biđ, Bosut i Spačva.

A u sve tajne Bosuta i Spačve upućen je Martin Božanović, koji je u Rijeku došao u dvostrukoj ulozi, kao predstavnik Turističke zajednice Općine Nijemci i kao kapetan riječnog katamarana Sveta Katarina koji plovi Bosutom i Spačvom.

“Tu se možete opustiti u osami loveći šarana, štuku ili neku od dvadesetak vrsta riba koje obitavaju u rijekama, a posjetite li izletište Sopotac, s njegove promatračnice uživat ćete u bogatom ptičjem svijetu i prekrasnoj prirodi”, kaže kapetan iz Nijemaca te ističe kako je Srijem pravi raj za ljubitelje prirode.

Martina Matković, direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca najavila je 52. po redu Vinkovačke jeseni koje traju od 8. do 17. rujna. U okviru ove manifestacije, 13. i 14. rujna u organizaciji HGK-ŽK Vukovar i TZ Vukovarsko-srijemske županije, u vinkovačkom hotelu Slavonija održat će se i Turistički forum kontinentalnog turizma Hrvatske na temu „Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“. Uz poznatog hrvatskog gastro stručnjaka Renea Bakalovića i jednog od najčitanijih hrvatskih gastro blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha, sudjelovat će i predstavnici turističkih zajednica, hotelijeri i chefovi.

Bolje mjesto od Vukovarsko-srijemske županije za održavanje ovakvog skupa nije se ni moglo zamisliti, s obzirom da je istok Hrvatske poznat po gostoljubivosti, odličnoj hrani i vinu. Doći u Srijem i Slavoniju, a ne kušati kulen, kulenovu seku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Gostoljubivi domaćini ponudit će vas i odličnim slasticama, čokanjčićem rakije i vinom među kojima su najpoznatija ona iz srijemskog vinogorja, gdje se nalazi i najnagrađivaniji podrum u Hrvatskoj.

A Srijemci i Slavonci itekako se znaju potruditi da ne ostane sve na riječima, pa se u probranim delicijama i vinima uživalo u botelu Marina u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari