SNALAŽLJIVI LJUBITELJI KAVE

SNALAŽENJE NA RIJEČKI NAČIN: Ne rade kafići? Ma kavu na Korzu ćemo popiti, ovako ili onako!

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Mnoge Riječanke i Riječani danas nisu mogli bez stare navike

Krajem prošlog tjedna Nacionalni stožer zajedno s Vladom odlučio je postrožiti mjere, a jedna od njih je i zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića i restorana. Nove mjere trajat će do 21. prosinca, a ako se situacija ne poboljša, mogu se i produžiti.

No poznato je kako je ispijanje kave u kafićima na Korzu jedna je od najdražih navika Riječanki i Riječana. Već danas, mnogi od njih dosjetili su se kako ipak popiti kavicu i družiti se na suncu na najdražem nam Korzu.

Konzumirala se kava za van, a kako su Riječani pristojni ljudi, na Korzu i Trgu 128. brigade nije se sjedilo na stolicama zatvorenih kafića već se svatko snašao kako je najbolje znao i mogao – na nogama, uz rasvjetne stupove, na klupama…

Većina građana nije imala maske jer su bili na otvorenom. Tu i tamo na ovaj prizor iz prikrajka su pogledali i policija i pripadnici civilne zaštite, no nisu imali razloga za intervenciju.

Nadamo se da razloga za intervenciju neće imati ni djelatnici Čistoće, i da će Riječani iza sebe ostaviti uredno Korzo…

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari