GDJE JE NESTALA KULTURA?

SRAMOTNI PRIZORI U RIJECI! Djelatnici Čistoće ne stignu počistiti sve što neki Riječani ostave za sobom u “mini-lockdownu”

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Otkako su, zbog pandemija koronavirusa, uvedene strože mjere koje podrazumijevaju zatvaranje kafića i restorana, kupovina hrane i pića ”za van” postala je jedina opcija za građane koji ovu opciju itekako koriste, a posebice u adventskom razdoblju

Iako smo već više puta pisali o problemu nekulturnih pojedinaca koji svoje otpatke redovito ostavljaju na ulicama grada, isti scenarij se ponavlja; ovoga puta riječka Riva se, nakon vikenda koji je izmamio mnogo šetača na ulice grada, probudila – u smeću.

Usprkos vrijednim radnicima Čistoće koji redovito čiste i održavaju riječke ulice, uvijek se pronađu individualci kojima je, čini se, itekako teško pokupiti svoje otpatke i smjestiti ih u za to namijenjene spremnike koji se upravo na Rivi nalaze na svakom koraku.

No, čini se da je teško prošetati još koji metar do slobodnog spremnika pa je jedan, ionako prepun, spremnik koji se nalazi neporedno pokraj klupe prekrcan različitim smećem koje se potom bacalo pokraj njega, točnije – na samu rivu!

Slična je situacija i na drugim riječkim lokacijama; Brojne ugostitelje zatvorenih objekata dočekala je hrpa smeća na stolovima na terasama, a u smeću se probudio i -Trsat!

Foto: Facebook/Rijeka-moj grad/ Ž.V.

Možemo se složiti kako ovakvi prizori ostavljaju zaista sramotan dojam o našem gradu te ovim putem ponovno apeliramo na nesavjesne pojedince da ne ostavljaju smeće za sobom, a savjesne sugrađane potičemo da upozoravaju na ovakva ponašanja koja ne priliče jednome povijesnom, mediteranskog gradu koji je ujedno – i Europska prijestolnica kulture!

Photo: Goran Kovacic/Pixsell
Photo: Goran Kovacic/Pixsell
Photo: Goran Kovacic/Pixsell
Photo: Goran Kovacic/Pixsell
Photo: Goran Kovacic/Pixsell
Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari