Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježena 61. obljetnice Medicinskog fakulteta u Rijeci

U sklopu svečane sjednice prof. dr. sc. Željku Županu za stručnu, znanstvenu i nastavnu aktivnost te promicanje etičkih načela župan Komadina dodijelio je priznanje Primorsko-goranske županije

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća samo je jedan u nizu događaja kojima se obilježavaju Dani Medicinskog fakulteta u Rijeci od 12. do 16. prosinca 2016., a program se odvija se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel prisustvovao je svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom 61. obljetnice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Tom prilikom dodijeljene su nagrade najboljim mladim znanstvenicima, najboljim diplomiranim studentima, doktorima medicine i dentalne medicine te magistrima sanitarnog inženjerstva, prenose mrežne sranice Grada Rijeke.

Okupljenima su se obratili dekan Medicinskog fakulteta Tomislav Rukavina, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, akademik Danijel Rukavina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te izaslanik predsjednice Fedor Dorčić.

„Kako je rastao Medicinski fakultet, tako je raslo i riječko Sveučilište. Siguran sam da će ovaj fakultet i dalje biti okosnica njegova rasta i predvodnica kada je u pitanju znanstveno-istraživački rad na riječkom Sveučilištu“, istaknuo je gradonačelnik Obersnel dodajući da su od 60-ih godina do danas upravo profesori Medicinskog fakulteta dobili 59 nagrada Grada Rijeke, što samo po sebi pokazuje izvrsnost koju je ovaj fakultet uvijek imao.

svecana-sjednica-medicinskog-fakulteta-1

Dekan Rukavina detaljnim je godišnjim izvješćem podsjetio na važnija ostvarenja Medicinskog fakulteta u proteklom razdoblju, dok je o radu i aktivnostima studenata govorila predsjednica Studentskog zbora Ema Karmelić.

U sklopu svečane sjednice prof. dr. sc. Željku Županu za stručnu, znanstvenu i nastavnu aktivnost te promicanje etičkih načela darivanja organa i izniman doprinos razvoju transplantacijske medicine župan Komadina dodijelio je priznanje Primorsko-goranske županije.

U jutarnjim satima u zgradi HNK Ivana pl. Zajca održana je promocija više od 130 diplomiranih studenata medicine, dentalne medicine i sanitarnog inženjerstva, a u sklopu sedmodnevnog obilježavanja 61. obljetnice Medicinskog fakulteta održava se i humanitarni projekt dobrovoljnog darivanja krvi „Kapi života“ te niz drugih događanja i predavanja.

Medicinski fakultet u Rijeci osnovan je još 1955. godine, a s godinama je stekao vrlo visok značaj za Grad Rijeku, Primorsko-goransku županiju i cijelu Hrvatsku. Dao je velik broj stručnjaka i znanstvenika koji su svojim znanjem i radom unaprijedili razvoj zajednice.

svecana-sjednica-medicinskog-fakulteta-2

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari