Trećemajci vikali: “G…o, kako te nije sram ovdje šetati”!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Brodogradilište 3. maj danas je posjetio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima što je odlično primljeno među škveranima (OVDJE). Međutim, pojava direktora Maksimilijana Percana u sviti koja je obilazila brodogradilište radnicima je dobrano podigla “tlak”!

“Govno, kako te nije sram ovdje šetati!”, dovikivali su glasno radnici direktoru koji je vodio obilazak državnih i lokalnih dužnosnika navozima brodogradilišta. U jednom trenutku radnički bunt umalo je doveo do sigurnosnog problema za premijerovu službu sigurnosti!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Nasuprot tome, premijer Plenković je srdačno dočekan što ne treba čuditi s obzirom da ih samo Vlada može izvući iz teške situacije u koju je 3. maj zapao uglavnom zbog “neprirodnog braka” s grupacijom Uljanik!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Inače, predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić izjavio je nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića s Upravama 3. maja i Uljanik grupe, radnicima i sindikatima, kako radnici ostaju pri svojim zahtjevima i štrajk neće biti obustavljen dok radnicima kojima je isplaćena minimalna plaća za rujan, ne budu isplaćene cjelovite plaće.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

S druge strane, premijer Andrej Plenković izjavio je ranije danas u Rijeci da je cilj Vlade pronaći održivo rješenje za brodogradilišta 3. Maj i Uljanik kako bi u budućnosti obje kompanije mogle funkcionirati na tržišnoj osnovi.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari