„TRS JE NAŠ“: U Rijeci najavljen 2. Međunarodni eno-gastro festival WineRi 2018.

„Trs je naš“, slogan je 2. međunarodnog eno-gastro festivala WineRi 2018. koji će se održati od 20. do 21. travnja u vremenu od 13 do 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci

Drugi međunarodni eno-gastro festival WineRi 2018. najavljen je konferencijom za novinare održanoj u Centru autohtonih proizvoda primorsko – goranska kašetica na kojoj su o festivalu govorili: Žarko Stilin, organizator festivala i direktor marketinške agencije aha marketing, Dalibor Šoštarić, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije koji su se ove godine uključili kao suorganizatori festivala, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, uime Primorsko – goranskog župana Zlatka Komadine – Melita Raukar, pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Renata Vincek, voditeljica projekata pri Turističkoj zajednici Kvarnera, Vidoje Vujić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije i Valentina Janjetić, voditeljica međunarodne suradnje Visoke poslovne škole PAR.

Na ovogodišnjem festivalu, koji će se održati za mjesec dana, predstavit će se 75 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati 15 izlagača.

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane.

Ovogodišnji festival specifičan je po pratećim događanjima WIneRi štajun, WIneRi šetemana, WineRi after job party i WineRi Wine Tasteing Festival party koji se održavaju po cijeloj županiji.

U sklopu festivala održat će se 6 stručnih radionica a predstavit će se i UNESCOm zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot.

Festival ima i humanitarni karakter te će se sva prikupljena sredstva donirati Udruzi za pomoć roditeljima s djecom koja imaju poteškoća u razvoju Hoću – Mogu.

I ove se godine u organizaciju uključila Visoka poslovna škola PAR sa studenstskom praksom, PAR inkubatorom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj