„TRS JE NAŠ“: U Rijeci najavljen 2. Međunarodni eno-gastro festival WineRi 2018.

„Trs je naš“, slogan je 2. međunarodnog eno-gastro festivala WineRi 2018. koji će se održati od 20. do 21. travnja u vremenu od 13 do 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci

Drugi međunarodni eno-gastro festival WineRi 2018. najavljen je konferencijom za novinare održanoj u Centru autohtonih proizvoda primorsko – goranska kašetica na kojoj su o festivalu govorili: Žarko Stilin, organizator festivala i direktor marketinške agencije aha marketing, Dalibor Šoštarić, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije koji su se ove godine uključili kao suorganizatori festivala, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, uime Primorsko – goranskog župana Zlatka Komadine – Melita Raukar, pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Renata Vincek, voditeljica projekata pri Turističkoj zajednici Kvarnera, Vidoje Vujić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije i Valentina Janjetić, voditeljica međunarodne suradnje Visoke poslovne škole PAR.

Na ovogodišnjem festivalu, koji će se održati za mjesec dana, predstavit će se 75 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati 15 izlagača.

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane.

Ovogodišnji festival specifičan je po pratećim događanjima WIneRi štajun, WIneRi šetemana, WineRi after job party i WineRi Wine Tasteing Festival party koji se održavaju po cijeloj županiji.

U sklopu festivala održat će se 6 stručnih radionica a predstavit će se i UNESCOm zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot.

Festival ima i humanitarni karakter te će se sva prikupljena sredstva donirati Udruzi za pomoć roditeljima s djecom koja imaju poteškoća u razvoju Hoću – Mogu.

I ove se godine u organizaciju uključila Visoka poslovna škola PAR sa studenstskom praksom, PAR inkubatorom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj