KVALITETA I LUKSUZ

U Gorskom kotaru prodaje se jedna od najluksuznijih kuća! Cijena – prava sitnica…!

Foto: SOTHEBYS REALTY

Jedna od najljepših kuća u Gorskom Kotaru, i u Hrvatskoj, nedavno je stavljena na prodaju. Oglašena je pod imenom Villa Foresta na poznatoj stranici za prodaju luksuznih nekretnina Sotheby’s, gdje se nudi za 1.170.102 dolara, odnosno 7 i pol milijuna kuna.

U međuvremenu se o senzacionalnoj kući u mjestu Hlevci raspisao i čuveni New York Times.

Villa Foresta proteže se na tri etaže, ima tri spavaće sobe, vanjski bazen, vinski podrum i saunu. Kompletna površina kuće je 200 kvadrata, a cijela jedna strana zapravo je golema staklena stijena. Ostatak kuće je od drveta. Kuća za odmor potpuno je dovršena 2019. godine, a priču o njoj donosi Telegram.

Foto: SOTHEBYS REALTY

Materijali lokalnih dobavljača

NYT kao jednu od posebnosti kuće spominje činjenicu da su za izgradnju korišteni materijali iz Hrvatske. Tako pišu da su primarni materijali sibirski ariš i željezo iz lokalnih izvora. Vlasnik kuće je, naime, htio da ona bude od održivih materija od lokalnih dobavljača. Tako su i namještaj i police izrađivali lokalni obrtnici od masivnog drveta.

Iako je vlasnik za New York Times pričao o kući, htio je ostati anoniman. “Vodio sam se za idejom dugotrajnosti i otpornosti na ekstremne vremenske uvjete, ipak je u Gorskom Kotaru. Svejedno sam uz to želio da bude što prirodnija, sa što manje kemikalija da bi se uklopila u netaknutu prirodu tog područja”.

Foto: SOTHEBYS REALTY

Kuća je, dodaju, uređena u minimalističkom skandinavskom stilu. Može se ući kroz garažu koja vodi do prostora za druženje, saune, kupaonice i vinskog podruma koji je uređen u stilu hrvatskih konobi. “U prizemlju željezni kamin odvaja kuhinju od dnevnog boravka koji ima izlaz na terasu i grijani bazen”, stoji u opisu.

Opisuju cijelu kuću

U kuhinji se nalazi stol za desetero ljudi, dok su na prvom katu spavaće sobe. “Na katu su tri spavaće sobe i svaka ima svoju kupaonicu. Ona najveća kroz stakleni zid ima pogled na šumu. U dvorištu su, pak, vanjski kamin, roštilj, otvorena blagovaonica i vrt”, stoji u opisu kuće.

I dok se u članku New York Timesa nabraja što se sve nalazi u blizini (Plitvička jezera, Risnjak, Rijeka…), spominje se i kako je Hrvatska ekspresno u ožujku odgovorila na koronavirus restriktivnim mjerama čime smo epidemiju, kažu, doveli pod kontrolu. No, nisu propustili napisati ni da je turistička sezona ipak pokrenula novi val zaraze.

Foto: SOTHEBYS REALTY

Agentica Sotheby’sa zadužena za ovu kuću za odmor, Mirjana Mičetić, napominje kako je tržište stabilno. “Tržište ni u jednom trenu nije zamrlo, samo je malo odgođeno za dva ili tri mjeseca”, rekla je i dodala kako je tijekom lockdowna imala virtualne ture kuće, a potencijalni kupci koji su planirali doći u proljeće, odgodili su posjet za lipanj, srpanj i kolovoz, prenosi Telegram.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari