OBNOVA KUĆE GMAJNIČKI

Galerija |U Kastvu se otvara poduzetnički inkubator; Mladima najbolji uvjeti za razvoj poslovnih ideja!

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Ugovor o početku provedbe projekta „Kastav Smart Start“ sklopljen je u prosincu 2020. godine

Oglas

Vladaju velike vrućine i vrijeme je godišnjih odmora, ali mi nastavljamo kreirati mjesta za ugodniji život. Grad Kastav kreće u renoviranje Kuće Gmajnički koja će postati poduzetnički inkubator Kaspi. Time nastavljamo razvijati poduzetničku klimu na području Grada Kastva, ali ujedno dobijamo još jedan benefit – obnovu i revitaliziraciju stare gradske jezgre, istaknuo je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac na početnoj konferenciji povodom pokretanja projekta Kastav Smart Start održanoj ispred budućeg poduzetničkog centra.

Projekt „Kastav Smart Start“ je projekt čijom se provedbom nastoji ostvariti pružanje mogućnosti kako novoosnovanim, tako i postojećim MSP-ovima da svoje potencijale i ideje lakše realiziraju u okviru novopokrenutog start-up inkubatora kuće na adresi Milana Marjanovića 1 u Gradu Kastvu, odnosno ostvariti utjecaj na razvoj poduzetničke kulture te stvoriti poticajno okruženje za samozapošljavanje i podizanje radnih kompetencija za zapošljavanje.

Vizija projekta je profilirati Kastav kao centar održivog i konkurentnog lokalnog gospodarstva temeljenog na učinkovitom korištenju resursa u regiji kao i inovacijama.

Matea Cavrić, voditeljica poduzetničkog inkubatora, istaknula je da će u kastavkom poduzetničkom inkubatoru mjesto naći poduzetnici početnici kojim aće se pružiti edukacija i svaka druga pomoć u realizaciji poduzetničkih ideja.

“Sve aktivnosti unutar inkubatora bit će pod paskom stručnjaka koordinatora, održavat će se i bazne i stručne edukacije”, rekla je Cavrić.

Vedran Kružić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, također je izrazio svoje oduševljenje projektom.

“Pohvale Gradu Kastvu! Ovaj projekt donosi ono najvažnije – nova zapošljavanja, stvaranje novih vrijednosti. Mladi će razviti svoje talente i karijere”. Dodao je kako će upravo Kuća Gmajnički imati možda najsofisticiraniju opremu u Županiji!

U novouređenim prostorima Kuće Gmajnički prvi korisnici očekuju se u veljači iduće godine.

Projekt se sufinancira sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj u 84,99 postotnom iznosu ukupne vrijednosti projekta od 3.749.942,07 kuna. Od tog iznosa bespovratni iznos je 3.043.971, 93 kune.

Exit mobile version