„IZMEĐU DVAJU ČEKANJA“

U Muzeju grada Rijeke otvorena izložba fotografija Miroslava Arbutine Arbe o potresu u Sisku

Arbutina u Rijeci izlaže 82 crno-bijele fotografije, jedne nastale neposredno nakon potresa, a druge tijekom dokumentiranja štete na kulturnim dobrima grada za što ga je, s ciljem izrade popisa štete i kvalitetne konzervatorske dokumentacije, angažiralo Ministarstvo kulture i medija.

Njegove fotografije su prije svega dokumentarne, ali s jasnim umjetničkim kontekstom. On je također pronalazio razne druge motive, koji su dio mozaika, iako možda izlaze iz konteksta dokumentarnosti. Arbine fotografije imaju i emocionalnu vrijednost o čemu on govori i samim nazivom izložbe, naglašavajući da je upravo neizvjesnost u očekivanju novog potresa u to vrijeme bila najgora.

Uz samog autora, izložbu je otvorio ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović, koji je istaknuo da je izložba istovremeno i lijepa i tužna, odnosno lijepa, ali o tužnome događaju – potresu u Sisku.

Otvorenju je prisustvovao i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski koji je istaknuo da je Grad Rijeka sa svojim komunalnim i trgovačkim društvima nakon potresa počeo financijski pomagati potresom pogođene krajeve, dok su se riječki vatrogasci odmah pridružili spašavanju stanovnika i saniranju posljedica potresa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari