U Opatiji svečano upaljena prva adventska svijeća

Na fontani na Slatini sinoć je upaljena prva adventska svijeća

Sinoć je na Slatini održan svečani program paljenja prve adventske svijeće u kojem je nastupio Klapski zbor Opatija te solistica Andrina Frleta uz klavirsku pratnju.

Svijeću su zajedno upalili gradonačelnik Ivo Dujmić i pateri Ivan Tambolaš, župnik Župe sv. Jakova i Petar Belanić, župnik Župe sv. Ane Volosko.

“Advent je vrijeme mira, ljubavi i zajedništva u kojem želimo i trebamo biti sa svojim bližnjima, svojim obiteljima i prijateljima, vrijeme u kojem se nadamo i vjerujemo u dobro”, naglasio je gradonačelnik Dujmić prije paljenja svijeće te istaknuo kako je Opatija Advent postao prepoznatljiv turistički događaj koji u Opatiju privlači sve više domaćih i stranih gostiju.

Nakon paljenja prve adventske svijeće i blagoslova, Opatijci i njihovi gosti nastavili su uživati u bogatoj ponudi Adventa na tri lokacije: na Ljetnoj pozornici, kod Šporera i na tržnici.

Evo programa Adventa u Opatiji za danas:

09:00 – 22:00 h Advent na Mrkate
10:00 – 22:00 h Ledena čarolija, klizalište i adventski sajam
10:00 – 22:00 h Advent kod Šporera
do 19:00 h Kućica Orašara i vilenjaka
16:00 h DJ Dog
17:00 h Lutkarska predstava za djecu: Strka, zbrka u
zemlji Djeda Mraza
19:00 h EN FACE

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari