VRIJEDAN TEREN

Galerija | U Rešetarima se gradi trgovački centar s caffe barom, mesnicom i pekarom. Zaposlit će 40-tak ljudi!

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac obišao je gradilište budućih Plodina

Riječ je o investiciji od 35 milijuna kuna koja će Kastvu donijeti dodatni sadržaj ali i otvaranje novih 40-ak radnih mjesta

Gradonačelnik Grada Kastva, Matej Mostarac, obišao je sa suradnicima gradilište budućeg trgovačkog centra Plodina u Rešetarima na kojem se ovih dana odvijaju intenzivni radovi. Riječ je o investiciji od 35 milijuna kuna koja će Kastvu donijeti dodatni sadržaj ali i otvaranje novih 40-ak radnih mjesta.

Ovo je projekt na koji sam posebno ponosan jer smo ga dugo pripremali. Zemljište je prije nekoliko godina izuzetno malo vrijedilo, nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi, bila je na njemu neusklađenost katastra i gruntovnice, nepristupačno za gradnju…

Gradska uprava je svojom upornošću riješila sve probleme i nemoguće situacije i dobili smo vlasništvo nad parcelom. Izvrsno smo reagirali i kada se radio stadion na Rujevici jer se materijalom s njega zatrpavao ovaj teren i praktički smo iz nule stvorili situaciju u kojoj smo prodali zemljište za skoro 14 milijuna kuna.

Upravo zbog takvih poteza je Grad Kastav već godinama u vrhu hrvatskih gradova koji učinkovito upravljaju svojom imovinom, a ova investicija nam je omogućila da gradski proračun bude stabilan u ovim teškim vremenima pandemije. A zahvaljujući upravo sredstvima dobivenim prodajom ovog zemljišta, u sportskoj zoni gradimo novi Sportsko-rekreacijski centar koji će također biti gotov ovog ljeta“, kazao je gradonačelnik Matej Mostarac.

Trgovački centar Plodina s više od 30 tisuća artikala trebao bi biti gotov u rujnu, a uz trgovinu će imati caffe bar, gastro odjel, mesnicu i pekaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari