U Rijeci djeca iz cijelog svijeta na 2. Međunarodnom susretu mladih za kreativnost i mir

Na Trsatskoj gradini prigodnim je programom otvoren 2. Međunarodni susret mladih za kreativnost i mir koji će se u Rijeci odvijati idućih sedam dana

Riječ je o međunarodnom susretu mladih u dobi od 14 do 17 godina koji je ove godine posvećen kreativnosti i miru. Održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i rezultat je partnerstva između Grada Rijeke, Međunarodnog centra za inovacije u obrazovanju (International Centre for Innovation in Education) iz Njemačke, Al Qasemi College-a iz Izraela te Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva.

Otvaranje susreta mladih na Gradini

Kroz niz susreta, radionica i aktivnosti mladih iz različitih dijelova svijeta učit će od međunarodnih stručnjaka, izmjenjivati iskustva, družiti se i putovati. Cilj susreta je otvaranje dijaloga o miru i kreativnosti kroz aktivnosti koje motiviraju i osnažuju mlade da budu aktivni građani.

Predstavnici djece koja dolaze iz raznih krajeva svijeta, a među njima i iz tri grada prijatelja Rijeke – Kawasakija, Neussa i Novog Sada

Svečano otvorenje su na engleskom jeziku, inače službenom jeziku Susreta mladih, vodili učenici OŠ Milan Brozović iz Kastva – Nika Zulliani i David Glažar.

Učesnicima susreta su se u ime organizatora obratili riječki gradonačelnik Vojko Obersnelo, ravnateljicu OŠ Milan Brozović iz Kastva Sandra Krpan, prof. dr. sc. Taisir Yasmin u ime Međunarodnog centra za inovacije u obrazovanju, Meredith Mclaghlin u ime Wyoming Lab School iz SAD-a, direktorica susreta Nanau Gulić te predstavnici djece koja dolaze iz raznih krajeva svijeta, a među njima i iz tri grada prijatelja Rijeke – Kawasakija, Neussa i Novog Sada.

Otvaranje susreta mladih na Gradini

„Postoje tolike stvari koje u našem društvu trebaju biti poboljšane i ispravljene. Da bi se to učinilo potrebno je mnogo volje, znanja, talenta, kreativnosti i strasti. Naša generacija, nažalost u tome nije uspjela, no gledajući vas, siguran sam da ćete imati više uspjeha”, istaknuo je gradonačelnik, ponosan na činjenicu da se upravo u Rijeci odvija ova vrsta događaja, usmjerena na mlade i njihovu budućnost

prof. dr. sc. Taisir Yasmin

Pozdravljajući učesnike, prof. dr. sc. Taisir Yasmin u ime Međunarodnog centra za inovacije u obrazovanju je kazao kako nije čudo da se ovakav susret održava upravo u Rijeci jer je to otvoren grad u kojem se poštuje raznolikost, a u obrazovanju potiče kreativnost mladih, što je potvrdila i nagrada Međunarodne konferencije o izvrsnosti, inovacijama i kreativnosti u osnovnim i visokom obrazovanju i psihologiji koju je organizirao ICIE, a koja je nedavno u Parizu dodijeljena riječkom gradonačelniku za predanost, posvećenost, vodstvo i izuzetan doprinos unaprjeđenju rada za opće dobro na lokalnoj i europskoj razini, koji predstavlja inspiraciju za profesionalce i institucije u raznim područjima.

Organizatori susreta mladih

U zabavnom dijelu nastupila je plesna skupina Ri Dance te mlada pjevačka nada Medea Market Sindik.

Nastup plesne skupine Ri Dance
Mlada pjevačka nada Medea Market Sindik

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari