ZASTRAŠUJUĆE BROJKE

U Rijeci obilježen Dan ružičaste vrpce, i gradonačelnik Obersnel kupio buket ruža u humanitarne svrhe

Pixsell

Dan ružičaste vrpce, humanitarna akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, obilježen je jučer i danas na Korzu

Danas je do štanda na kojemu su se u humanitarne svrhe kupovale ruže došao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Kupio je buket ruža, a ruže je potom razdijelio ženama na Korzu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo na ružnu statistiku: u Hrvatskoj broj žena oboljelih od raka dojke kreće se oko 2.500 godišnje, od čega u PGŽ oko dvjestotinjak. Od ove zloćudne bolesti premine godišnje preko 750 žena, od čega u našoj županiji sedamdesetak.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Naglasak i ove akcije riječke Udruge Nada je na ranom i pravovremenom otkrivanju raka dojke, jedne od najčešćih kroničnih bolesti od kojih obolijevaju žene. Karcinom dojke je preventibilan ukoliko se otkrije u ranoj fazi, odnosno izlječiv u više od 90% slučajeva, stoga su svi programi koji potiču njegovo rano otkrivanje izuzetno važni.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za kupnju kemo fotelje Klinici za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka te za rad Udruge Nada.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svi koji se odluče uključiti u akciju donacijom, mogli su na štandu kupiti ružičastu narukvicu ili ružu, a donacija se može uplatiti i na račun Udruge Nada IBAN: HR5124020061100125580 Erste&Steiermarkische Bank d.d.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Žene oboljele od karcinoma dojke, kao i one koje su izliječene pozvane su da se uključe u rad Udruge Nada. Detaljne informacije o radu Udruge mogu se dobiti svaki dan od 8.30 do 16.30 osobno dolaskom u Udrugu Nada Rijeka, M. Smokvine Tvrdog 5/1 ili telefonom na brojeve 051/371-049, 051/371-062, odnosno na e-mail info@klub-nada-rijeka.hr ili www.klub-nada-rijeka.hr

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari