U Rijeci uskoro Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU primorsko-goranske

Promocija Policijske škole u Zadru (Photo: Dino Stanin/PIXSELL)

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske prezentirat će praktična znanja i vještine koje se mogu steći tijekom školovanja na Policijskoj školi

Dana 16. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Centra Zamet u Rijeci, Trg riječkih olimpijaca 1 održat će se Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave primorsko-goranske. Tom prilikom će se održati niz različitih aktivnosti u cilju privlačenja što većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2018./2019.

Povodom Dana otvorenih vrata promoviran je rad srednje policijske sšole Josip Jović u Šibeniku (Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske prezentirat će praktična znanja i vještine koje se mogu steći tijekom školovanja na Policijskoj školi. Uz navedeno, „demo timovi“ policijskih službenika praktično će pokazati kako se pravilno koristi i rukuje vatrenim oružjem, primjenjuju policijske ovlasti te tehnike borilačkih vještina. Osim toga pokazat će se i moći provjeriti razina tjelesnih i motoričkih sposobnosti kandidata koje su inače potrebne za upis u Policijsku školu.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Policija će prikazati dijelove tehnike i opreme s kojom raspolaže i svakodnevno se koristi poput opreme za izuzimanje otisaka, skidanje tragova, opreme za protueksplozijsku zaštitu, prometne opreme i opreme interventne i specijalne policije, granične i pomorske policije.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske pozivaju vas da posjetite Dan otvorenih vrata i upoznate se s uvjetima natječaja za zanimanje policajac/policajka objavljeno 1. ožujka 2018. godine.

„Proširite sliku o radu policije, njenom osposobljavanju i obrazovanju, mogućnostima zapošljavanja. Poseban poziv upućujemo onima koji imaju želju postati policajac ili policajka, hrvatski su državljani sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i mlađi od 28 godina. Ovo je prilika i svim drugim građanima da se pobliže upoznaju s radom policije, opremom i tehnikom koju koriste u svakodnevnom radu“, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari