U uvali Svežanj deseti put zavijorila Plava zastava

Ovo međunarodno priznanje kvalitete milijunima je turista glavni orijentir pri odabiru destinacije u kojoj će ljetovati

Nakon dvije Zelene zastave koje su tijekom proteklog tjedna s ponosom istaknuli kostrenska škola i vrtić te potvrdili zlatni status, uvala Svežanj jedna je od 120 hrvatskih plaža na kojima će se zavijoriti Plava zastava.

Ovo međunarodno priznanje kvalitete i cijenjena turistička oznaka za plaže i marine milijunima je turista glavni orijentir pri odabiru destinacije u kojoj će ljetovati.

Uz prigodni program, načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić podignuli su Plavu zastavu izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su i ove godine opravdali strogo definirane kriterije programa koji provodi Udruga Lijepa Naša.

„Ponosan sam što ćemo deseti put na Svežnju podignuti Plavu zastavu jer to Kostrenu predstavlja kao cijenjenu turističku destinaciju. Plava zastava u Kostreni ima posebno značenje jer dokazuje da je suživot industrije i turizma moguć ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima u poslovanju. Ova međunarodno prepoznata oznaka objedinjuje turistički sektor i zaštitu okoliša, ukazuje na visoku kvalitetu usluge, čistoću mora i obale te opremljenost i uređenost plaža. Sve to Kostreni donosi i vrhunsku turističku promidžbu.“, istaknuo je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Prvu Plavu zastavu Kostrena je dobila 2008. godine.

„Kada plaža nosi Plavu zastavu, to znači da udovoljava čitavom nizu strogo definiranih međunarodno priznatih kriterija, stoga ne čudi što je našim gostima nerijetko i jedan od kriterija za izbor Kostrene kao poželjne destinacije. Raduje činjenica da su plaže u Kostreni svake godine sve ljepše i uređenije jer time podižemo kvalitetu turističke ponude i zadovoljstvo gostiju. Zahvalila bih se na uspješnoj suradnji Općini Kostrena, Udruzi Lijepa naša te našim spasiocima neophodnim za sigurnost na plažama“, izjavila je Sandra Svetić, direktorica Turističke zajednice Općine.

Uređenje plaža i plažnog pojasa kao i uvođenje dodatnih turističkih i sportskih sadržaja trajno su opredjeljenje Kostrene koja svoje goste iz godine u godinu dočekuje sve uređenija i ljepša.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views