UZ PRIČE O ŽENAMA GORSKOG KOTARA

Ususret Danu žena, SOS Rijeka organizirao edukativnu šetnju „Hodajmo zajedno Delnicama i Japlenškim vrhom“

Ususret Međunarodnom danu žena, Centar za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka organizirao je edukativnu šetnju „Hodajmo zajedno Delnicama i Japlenškim vrhom“.

Šetnja je dio projekta “Savjetovalište za žene žrtve nasilja na području Gorskog kotara” koji je financirala Primorsko-goranska županija sa 80 tisuća kuna.

Provodi ga Centar za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka.

Cilj projekta je osigurati kvalitetnu, pravovremenu i sveobuhvatnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja u njihovim lokalnim sredinama te podići svjesnost javnosti o problematici nasilja u obitelji. Uz pružanje direktne pomoći i podrške ženama žrtvama nasilja, kroz projekt se odvijaju i razne informativne, edukativne i ostale aktivnosti usmjerene na širu javnost te različite populacije stanovnika PGŽ i Gorskog kotara. Također, kroz javnu prisutnost želi se doći i do žena koje jesu žrtve nasilja te će se lakše odlučiti na to da potraže pomoć ako vide da nasilje nije privatna stvar, tabu tema i da se o njemu progovara u njenoj zajednici.

Uz čestitke povodom nadolazećeg Dana žena zamjenik župana Petar Mamula rekao je kako je današnja šetnja dio projekta Savjetovalište za žene žrtve nasilja na području Gorskog kotara, kojeg provodi SOS Rijeka-centar za nenasilje i ljudska prava, a financira Primorsko – goranska županija.

“Važno je da kao društvo osvijestimo da problem nasilja postoji te senzibiliziramo što veći broj sugrađana da o tome treba progovarati. Savjetovališta za žene žrtve nasilja na području Gorskog kotara djeluju na 3 lokacije, Čabru, Delnicama i Vrbovskom.”

Kroz šetnju Delnicama i Japlenškim vrhom, uz priče o ženama Gorskog kotara kao i zanimljivostima iz životinjskog svijeta o kojima je govorila turistička vodičkinja Jelena Holenko Pirc, sudionike je o radu udruge SOS Rijeka informirala Lorena Zec, a Blažica Sveticki upoznala ih je okusima plodova gorja Gorskog kotara.

Čestitkama povodom Međunarodnog dana žena podršci borbi protiv nasilja pridružili su se i gradonačelnik Delnica Ivica Knežević i pročelnica UO za socijalnu politiku o mlade Dragica Marač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari