UZBUDLJIVA VELJAČA U ART KINU: Ne propustite kultni klasik “Bonnie i Clyde” te dugoiščekivanu horror komediju “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”

Idi na originalni članak
Foto: N1

Ove veljače Art kino Croatia donosi vrlo bogat i raznovrstan filmski repertoar koji bi trebao zadovoljiti sve ukuse.

Oglas

Za vas smo izdvojili sljedeća tri zanimljiva naslova:

 

Hrvatski film “Mali” redatelja Antonia Nuića, dobitnik je prošlogodišnje pulske Velike zlatne arene za najbolji film. Ova krimi drama govori o dileru Franji kojeg niti četiri godine zatvora nisu promijenile. Supruga mu umire, a njezini roditelji smatraju kako je Franjo nesposoban odgajati dijete, Malog. Zaplet počinje kada za 40. rođendan Franjo dobije dva poklona koja su rješenje svih njegovih problema. Premijera filma je na rasporedu 14. veljače u 20 sati, a na premijeru dolaze i producenti s redateljem.

Program Kultno kino donosi holivudski klasik s kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća, biografski akcijski krimić “Bonnie i Clyde” s maestralnim glumačkim ostvarenjima dvojca Warren Beattya i Faye Dunaway. Radnja se odvija u Teksasu, 1931. godine. Mladi par Clyde Barrow i Bonnie Parker osniva bandu za koju će se ubrzo pročuti diljem SAD-a po pljačkama banaka i ubojstvima. Medijski odjek proslaviti će dvoje opasnih ljubavnika dok se policijski obruč oko njih sve više steže. Film je dobio Oscara za najbolju sporednu glumice te fotografiju. Možete ga pogledati 17. veljače s početkom u 20 sati.

I šlag na kraju, film koji svojim naslovom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” romantična je zombie komedija koja govori o Hrvatskoj nakon ekonomskog bankrota. Bogatiji su sve više bogatiji, siromašniji sve teže preživljavaju. U svijetu se počinje voditi borba za sve važniji resurs, vodu. Svjetske velesile se nastoje dokopati vode, a pritom ne prezaju od rata, osvajanja i uništenja, pa čak niti zombi virusa. Virus je inficirao Hrvate, a spas predstavlja doza srpske krvi. Komedija Predraga Ličine s brojnim poznatim hrvatskim i srpskim glumcima kao što su Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović i Sergej Trifunović obećava uzbudljivo filmsko iskustvo. Premijera filma zakazana je za 27. veljače u 20 sati.

 

 

Exit mobile version