NEŽELJENI PRIZORI

VELIKE GUŽVE PRED ZGRADOM MUP-a! Deseci građana na rubu očaja cijelo jutro čekaju osobne, putovnice, vozačke….

Foto: Mateo Levak/Riportal

Mjeseci ograničenog obavljanja upravnih poslova došlo ne na naplatu – velik broj građana sada treba osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i druge dokumente, a zbog protuepidemijskih mjera mora se dulje čekati

Od ponedjeljka 1. lipnja upravni poslovi u šalter-sali u sjedištu Policijske uprave u Rijeci, Žrtava fašizma 3 mogu se obaviti bez prethodne najave, no malo je tko očekivao da će proteklih dana biti ovako velikih gužvi.

Razlog gužvi u dvorištu MUP-a u Rijeci su, nije teško pogoditi, protuepidemijske mjere, odnosno ograničen broj građana koji istodobno mogu boraviti u šalter-sali riječkog MUP-a.

No, kao i kod nekih drugih mjera, i ova je stvorila svojevrstan paradoks. Građani koji sada čekaju u dvorištu nisu ni na koji način usmjereni prema pridržavanju nekog reda čekanja, već se svi neorganizirano guraju prema vratima sjedišta Policijske uprave u kojoj je šalter-sala, potencijalno na taj način omogućavajući širenje virusa – ako je netko od njih pozitivan.

Upit o ovoj neugodnoj situaciji poslali smo i Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga zaprimimo.

Inače, radno vrijeme šalter sale u sjedištu Policijske uprave u Rijeci, Žrtava fašizma 3 je:

od 8 do 15 sati – od ponedjeljka do petka – svi upravni poslovi (prijavništvo, osobne i prometne isprave, poslovi oružja, stranaca i državljanstva)

od 8 do 18 sati – utorak – poslovi prijavništva, osobnih i prometnih isprava

Radno vrijeme svih policijskih postaja u kojima se obavljaju upravni poslovi građani mogu pronaći OVDJE..

Iz PU primorsko-goranske već su ranije zahvalili građanima na dosadašnjem razumijevanju i suradnji te ih pozvali da se i dalje prilikom dolaska i obavljanja upravnih poslova pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera (propisana fizička udaljenost i druge) te uputa policijskih službenika na ulazu.

No kako vidimo i prema priloženim fotografijama, od pridržavanja mjera i uputa nije ostalo – ništa.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari