FOTO: Vesele plahtice izrađene u humanitarnoj akciji predane štićenicima Dječje bolnice Kantrida

Uspješnu humanitarnu akciju pokrenuli su i posao organizirali Klub mladih Rijeka i Savez udruga mladih Primorsko-goranske županije

Nakon više od dva mjeseca predanog i marljivog rada danas su predstavnici Kluba mladih Rijeka i i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije s radošću predali 300 šarenih “veselih plahtica” Dječjoj bolnici Kantrida. Primopredaji su nazočili predstojnik Dječje bolnice prof. dr. sc. Sandro Dessardo, dr. med., glavna sestre bolnice Tatjana Čargonja, bacc. ms. te predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora dr.sc. Ines Strenja-Linić, javljaju iz

Klub mladih Rijeka u suradnji sa Savezom udruga mladih Primorsko-goranske županije pokrenuo je humanitarnu akciju ,,VESELE PLAHTICE”. Osnovna ideja humanitarne akcije je bila prikupiti sredstva za nabavku posteljnog platna šarenih i veselih boja koja će se u volonterskoj akciji u organizaciji Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije krojiti i šivati u zajedničkoj radionici uz sudjelovanje mnogobrojnih volontera s područja Primorsko-goranske županije.

3

lako je osnovni cilj sukladno potrebama Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida za opremanje ,,veselim plahticama” svih inkubatora, babytherm kreveta i velikih kreveta iznosio otprilike 100 metara posteljnog platna veselih boja, na kraju ove akcije taj je cilj četverostruko premašen.

U akciji je ukupno prikupljeno donacijama, humanitarnim akcijama i događanjima u zadnjih 2 mjeseca 18.000,00 kn, čime je nabavljeno vise od 400 metara posteljnog platna.

U akciju su se uključili mnogobrojni građani i volonteri. Više od 50 volontera sudjelovalo je u raznim procesima nabave, krojenja, šivanja, tiska, pakiranja… za pomoć su se javile mnogobrojne šilice iz cijele Hrvatske od Pule do lloka i pomogle da se realizira ovaj projekt u četiri puta većoj mjeri od početno predviđene.

5

,,Veselim plahticama” priključile su se i mnogobrojne tvrtke koje su svojim doprinosom u obliku donacija, dodatnih popusta iii besplatno odrađenog posla osigurale manje troškove realizacije i omogućile veći broj ,,veselih plahtica”.

Organizatori posebno zahvaljuju tvrtkama IHC Engineering Croatia d.o.o. na najvećoj pojedinačnoj donaciji u ovoj akciji, Riviera dekor d.o.o. i Sirenblu d.o.o., IN-time d.o.o. koji su plahtice besplatno dostavljali na šivanje diljem Lijepe naše, dobavljačima Čatekst d.d. na prekrasnom materijalu i popustu, Supermajicama na izvrsnom tisku te tvrtki Assist d.o.o. koja je dodatno oplemenila ovu akciju poklonima u obliku knjigica, slikovnica i bojanki koje su prikupili unutar svog kolektiva.

1

Na kraju ove lijepe priče ,,veselim plahticama” opremljene su ne samo Jedinica intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida nego i svi odjeli Dječje bolnice Kantrida.

Organizatori zahvaljuju svima koji su sudjelovali akciji i KBC-u na suradnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari