(FOTO, VIDEO) BILI SMO “NA KROVU” RIJEKE! Pogledajte kako riječki vatrogasci građanima pružaju vidik koji ostavlja bez daha

Foto: Riječanin

Danas prijepodne na Korzu je održana zanimljiva akcija promocije taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu što je uključivalo i “pogled izbliza” putem dizalice koju su osigurali riječki vatrogasci (OVDJE)

Građani su uz pomoć riječkih vatrogasaca i njihove opreme odnosno dizalice još jednom mogli vidjeti riječkog dvoglavog orla na vrhu Gradskog tornja, ali i uživati u pogledu na Rijeku kakvog zaista rijetko mogu doživjeti.

 

Na svu sreću, danas prijepodne nad Rijekom je prevladavalo uglavnom vedro i sunčano vrijeme pa se pogled “iz ptičke perspektive” protezao nadaleko, od Krčkog mosta i kvarnerskih otoka sve do Učke i riječkog zaleđa – iza Trsata do “Grobničkih Alpa”!

Pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke ovo nije prva ovakva akcija, mnogi građani zahvaljujući njihovom doprinosu mogli su proteklih godina uživati u pogledu na Korzo i Rijeku s velikih visina, a susretljivi i ljubazni vatrogasci mnogim su Riječanima pomogli i da prebrode i strah od visina pomažući im da njihovo iskustvo bude bezbolno!

 

Inače, u sklopu akcije promocije taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu (OVDJE) skulpturi dvoglavog orla na vrhu Gradskog tornja danas je privremeno stavljen povez preko očiju jedne glave, a na drugu glavu slušalice.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari