(FOTO, VIDEO) JOŠ 365 DANA! Na Jadranski trg stigla skulptura koja će odbrojavati do početka projekta EPK 2020!

Skulpturu čelične konstrukcije visoke 5 metara i široke 4 metra, s integriranim brojačem i glazbenom kutijom koja proizvodi melodiju „Ode radosti“ konceptualizirao je Vedran Kasap iz Clinica Studia

Rijeka je prvi hrvatski grad koji je osvojio prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, a višegodišnji proces kreativnog stvaranja i priprema za 2020. godinu bliži se kraju.

U petak 1. veljače u 11:45 sati na Jadranskom trgu će se otkriti skulptura-brojač te će simbolički kratkim programom započeti odbrojavanje 365 dana do otvorenja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Skulpturu čelične konstrukcije visoke 5 metara i široke 4 metra, s integriranim brojačem i glazbenom kutijom koja proizvodi melodiju „Ode radosti“ konceptualizirao je Vedran Kasap iz Clinica Studia.

Autor koncepta skulpturu objašnjava kao: „interaktivni prostorni objekt koji na simbolički način interpretira smisao prijestolnice kulture. Ona je doslovno sastavljena od niza raznolikih kotačića, međusobno povezanih, međuovisnih i samo zajedničkim djelovanjem pokreću veliko Sunce, simbol Rijeke 2020.“

Prisutni građani moći će se fotografirati kod skulpture i odmah dobiti polaroid fotografiju kao suvenir s početka odbrojavanja!

Izvođači radova je tvrtka Vrhovina d.o.o., a u radovima su sudjelovali zaposlenici brodogradilišta 3. Maj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views