(FOTO & VIDEO) KRUZER „PRINSENDAM“ NA BRAJDICI: Seriozni ljepotan dugačak 205 metara dovezao 700 putnika u Rijeku

FOTO: Facebook M. L. D.

Vremešni ljepotan MS Prinsendam, izgrađen još 1988. godine a nosio je imena Seabourn Sun i Royal Viking Sun, upravo oplovljava mediteransku rutu za kompaniju Holland America Line

Od milja u kompaniji nazivan i „Elegantnim istraživačem“ (Elegant Explorer), brod dug 205 metara kapaciteta 740 putnika i 460 članova posade na svojih devet paluba nudi za današnje prilike umjereni luksuz, a filozofija putovanja više je skoncentrirana na što više obilazaka i pružanja sadržaja putnicima u relativno kratkom vremenu jedne turističke rute.

Brod je izgrađen 1988. i nazvan Royal Viking Sun (za kompaniju Royal Viking Line) da bi 1999. postao Seabourn Sun za Seabourn Cruise Line. No kada se ta kompanija odlučila koncentrirati na manja plovila, godine 2002. brod je kupila kompanija Holland America Line za koju pod imenom Prinsendam plovi i danas.

Prinsendam je u Rijeku stigao iz Venecije a na Kostrenskom pristaništu na Brajdici bit će privezan danas do 17 sati. Nadamo se da su turistički djelatnici putnicima priredili atraktivne izlete odnosno kvalitetne  turističke ture gradom i okolicom kako bi posjet Rijeci ostavio dobar dojam na njih.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari