(FOTO, VIDEO) MLAKA Vozači upozoravaju: Radovi se približili raskrižju, prometna signalizacija manjkava, u opasnosti smo!

Foto: Riportal.hr/M. Levak

Građevinski radovi u Krešimirovoj ulici odmiču dobrim tempom, no pomak radova prema semaforu na Mlaki prouzročio je velike probleme vozačima

Naime, pomakom građevinskih strojeva i radnika prema semaforu na Mlaki blizu benzinske postaje, smanjila se i duljina jedine preostale trake za vozače koji iz smjera Krnjeva – nakon što prođu semafor – nailaze na prilično nejasnu situaciju na kolniku.

Traka za vožnju prema središtu grada – od semafora nadalje – jako je skraćena, i prenaglo i prilično nelogično tjera vozače ulijevo, zapravo prema nadolazećim vozilima iz suprotnog smjera.

Prometna signalizacija je manjkava! Horizontalna signalizacija zapravo zbunjuje vozače, jer strelice iscrtane na kolniku vozače dovode u zabludu, dok od vertikalne signalizacije postoji jedan jedini prometni znak koji usmjerava vozače ulijevo – direktno na vozila koja nailaze iz suprotnog smjera! (UPDATE: Od vremena pisanja ovoga teksta – danas ujutro – do podneva je ipak postavljeno još par prometnih znakova koji upozoravaju na situaciju u prometu!).

Na ovu situaciju u prometu vozači se putem društvenih mreža žale cijelo jutro, tako da i mi pozivamo odgovorne za situaciju na gradilištu i na cesti da što bolje označe ne samo radove nego i smjer kretanja vozila koja dolaze iz pravca Krnjeva, ali i iz središta grada!

Foto: Riportal.hr/M. Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari