(FOTO & VIDEO) NA BRODU PREMA SPLITU: Neviđeno cjelonoćno slavlje i navijanje, ali ostat će snage i za tribine!

Foto: Riječanin

Članovi Armade, navijači Rijeke cijelu noć putuju navijačkim brodom prema Splitu gdje se danas u 17 sati igra važna utakmica 24. kola MAXtv Prve lige s Hajdukom

Već sada je izvojevana jedna velika pobjeda, a to je ona navijačka! Ono što je Rijeka vidjela sinoć, od 21 sat kada se Armada u korteu počela spuštati od Ulice Slaviše Vajnera Čiče prema rivi odnosno riječkom lukobranu gdje ih je čekao navijački brod fenomenalna je navijačka koreografija kakva nikad nije viđena na ovim prostorima.

Žestoko navijanje, pokoje ispaljeno pirotehničko sredstvo, svjetlo baklji u nevjerojatnoj riječkoj noći ali i od strane Armade besprijekorno organizirana povorka zadivila je sve navijače, Riječane ali i goste koji su u nevjerici promatrali što se to događa, kakvu to navijačku snagu ima ovaj lijepi lučki grad.

Mora se napomenuti da do svega ne bi došlo da otpočetka nije postojala dobra suradnja predstavnika Armade s predstavnicima Jadrolinije koja je za potrebe navijača Rijeke iznajmila trajekt „Zadar“ kapaciteta tisuću putnika.

Svi oni gotovo cijelu noć su slavili i pjevali navijačke pjesme, no pred zoru valjalo je ipak barem na par sati sklopiti oko kako bi se sačuvalo nešto snage i za tribine poljudskog stadiona.

Podsjetimo, Rijeka već 17 utakmica ne zna za poraz u ogledima protiv Hajduka, posljednji se dogodio prije nešto manje od pet godina!

Među navijačima Rijeke tijekom noći pronio se glas kako navijači Hajduka pripremaju pomorsku blokadu (barkama!) splitske luke kako Armada ne bi mogla uploviti u Split, no zasad nema naznaka takve akcije i navijači Rijeke se pripremaju za iskrcaj u sjevernu splitsku luku uz industrijsku zonu odakle će se pod policijskom pratnjom uputiti prema stadionu Poljud.

Gornji video: Boris Kanazir

Trajekt “Zadar” prati i brod pomorske policije koja obzirom na vjetar i stanje na moru ne očekuje diverzije Torcide, ali su u pripravnosti za takve situacije.

Podsjetite se na riječke uspjehe u Jadranskim derbijima proteklih godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari