PUTOVANJE OD 15 SATI

(FOTO, VIDEO) Od Rijeke do Praga vlakom za 166 kuna! Pogledajte kako bi putovanje moglo izgledati

Iz Rijeke će se prema Pragu polaziti u ponedjeljak, srijedu i subotu

Privatni željeznički češki operater RegioJet najavio je uspostavu direktne željezničke veze između Hrvatske i Češke, točnije između Praga i Rijeke, prvenstveno namijenu češkim turistima koji žele na more. No sigurno će se i na povratnim vožnjama prema Pragu zateći puno izletnika koji požele posjetiti glavni grad Češke po izuzetno povoljnoj cijeni prijevoza! Za povratne vožnje vrijeti će isti uvjeti i iste cijene.

RegioJet je najavio kako će karte na ovoj željezničkoj liniji pustiti u prodaju već 9. lipnja i to po vrlo popularnim cijenama. Vlak će imati do 12 vagona, s ukupnim kapacitetom za 560 putnika.

Put od Praga do Rijeke košta od 22 eura (166 kuna) za obično mjesto, ili od 30 eura za kupe s krevetom (227 kuna). U cijenu su pritom uključeni kava i doručak, ističu iz RegioJeta.

Njihovi vlakovi raspolažu i internet vezama, a tijekom puta mogu se naručiti grickalice ili piće.

Unutrašnjost jednoga od vlakova RegioJeta

Ova željeznička linija kreće 30. lipnja, a trajat će sve do 26. rujna, javlja RegioJet. Prometovala bi najmanje triput tjedno, s time da bi češki turisti u Hrvatsku stizali utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Rijeke će se u suprotnom smjeru polaziti u ponedjeljak, srijedu i subotu.

Vlak će kretati iz Praga, sa stajanjima u češkim gradovima Brno, Pardubice, Břeclav pa bi potom preko Bratislave i Ljubljane stigao u Rijeku. To znači da bi osim čeških turista na Jadran mogao dovesti i one iz Slovačke i Slovenije.

Turistima koji na ovaj način doputuju do Rijeke organizirat će se i put od njihove krajnje destinacije – RegioJetovi autobusi vozit će putnike dalje prema Opatiji, Rapcu, Medulinu, Puli, Rovinju, Poreču, Novigradu, Malinskoj, Šilu, Vrbniku, Krku, Baškoj, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštanima, Omišu, Brelima, Baškoj Vodi, Makarskoj, Podgori, Podaci, Gradacu, Šibeniku, Primoštenu, Trogiru i Splitu. Autobusi će vozni red uskladiti s dolaskom vlakova, tako da turisti neće morati satima čekati na vezu.

Što se tiče voznog reda, vlakovi bi iz Praga kretali u 17:20, u Ljubljanu bi stigli između 5 i 6 sati ujutro, a u Rijeku oko 8 sati ujutro. Dakle, put bi od Praga do Rijeke trajao gotovo 15 sati.

U suprotnom smjeru vlakovi bi iz Rijeke kretali oko 18 sati, u Ljubljanu stigli u 21 sat, dok bi u Prag stigli u 8:42 idućeg dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari