SAMO RIJEKA!

Video |(FOTO, VIDEO) “OVO JE FANTASTIČNO!” Urbanov koncert iz turističkog autobusa izazvao ogromno zanimanje Riječana

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/RiPortal.hr

Građani su zamoljeni da se drže propisane socijalne distance i da koncert prate s balkona i prozora, no neki nisu mogli izdržati pa su se okupili oko autobusa

Oglas

Ideja Damira Urbana potpomognuta iz Grada Rijeke, o kratkim , desetominutnim koncertima s turističkog autobusa koji će se tijekom dana zaustaviit na 12 riječkih lokacija, naišla je na oduševljenje Riječanki i Riječana!

Već prvi iz niza koncerata, onaj na Podvežici – čija je lokacija jedina otkrivena unaprijed – izazvao je brdo emocija kod građana koji su jedva dočekali “mrvicu” povratka na staro, barem kratkotrajnu iluziju normalnog života kada smo neometani mjerama socijalnog distanciranja uživali u druženju, šetnji, koncertima…

Prvi iz niza današnjih koncerata održan je na Podvežici, kod marketa Brodokomerc Nova), a svirali su i pjevali Damir Urban, Luka Toman i Sandi Bratonja, na katu Turističkog autobusa.

“Ovo je fantastično”, jednodušan je komentar koji smo čuli od najmanje desetak Riječanki i Riječana okupljanih na balkonima, prozorima ali i ulici.

Taj dar svim Riječanima u vrijeme epidemije koronavirusom privukao je veliku pažnju pa možemo reći da su ga unatoč nepovoljnim okolnostima pratile stotine Riječana. Ako im pribrojimo i gledatelje live-prijenosa na Facebook profilu Riportala, taj broj penje se i na gotovo deset tisuća – za sada!

Tijekom dana mini koncerti, u trajanju od desetak minuta, bit će održani na još 11 lokacija po cijeloj Rijeci. Sve lokacije na kojima će se održavati svirke odabrane su na način da građani neometano mini koncert mogu pratiti bez napuštanja svojih domova, prozora i balkona.

Cjelodnevna mini turneja po riječkim kvartovima iz Turističkog autobusa održava se na inicijativu Damira Urbana i uz potporu Grada Rijeke, a kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma kao mjere sprječavanja širenja epidemije koronavirusom.

Mole se građani da poštuju mjeru socijalne distance, ključnu u borbi sprječavanja zaraze, i da se ne okupljaju na ulici nego da koncerte prate iz svojih kuća i stanova, odnosno s balkona i prozora.

Upravo iz tih razloga lokacije preostalih koncerata neće biti unaprijed objavljene, jer se očekuje od građana da koncerte prate sa svojih prozora, balkona ili udaljenijih mjesta kako se ne bi stvarale gužve i poništavale mjere socijalnog distanciranja.

Foto:Mateo Levak/RiPortal.hr

Exit mobile version