(FOTO, VIDEO) PAD “AUTOTROLEJA”: Večeras se pokvario još jedan autobus, nije mogao savladati uspon iznad Piramide!

Idi na originalni članak
Foto: Čitatelj Riječanin

Riječ je o novijem autobusu s pogonom na stlačeni plin. Mladi vozač ispričavao se putnicima i ostalim sudionicima u prometu

Oglas

Agonija “Autotroleja” se nastavlja iz dana u dan! Ne prođe dan a da se neki njihov autobus ne pokvari, izgori ili jednostavno stane na cesti… Barem jedan, a posljednjih dana i po dva-tri autobusa dnevno!

Nezadovoljstvo Riječana kipti, pogotovo zato što je “Autotrolej” ovih dana zbog rečenih problema i smanjenog broja vozača koje traže oglasima smanjio broj polazaka na većini gradskih i prigradskih linija, ili je spojio vožnje i skratio linije (OVDJE). Riječani ali i stanovnici okolnih gradova i općina su se zbog toga našli u velikim problemima – kako na vrijeme stići na posao, otpremiti djecu u školu…

Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama masovno se dijele fotografije Autotrolejevih autobusa koji su u plamenu, ili ih na cesti popravljaju mehaničari, ili ih vučna služba vuče u garažu.

Autotrolej je, ukratko, postao predmet sprdnje građana!

Posljednju nevolju putnici i vozač Autotrolejeva autobusa doživjeli su večeras – autobus na stlačeni plin jednostavno nije mogao savladati uspon u Kumičićevoj, i stao je negdje na “pola puta” od Piramide do Doma crvenog križa. Putnici su napustili vozilo a vozaču, kojemu je očito bilo izuzetno neugodno zbog svega, preostalo je samo da se ispriča putnicima ali i vozačima osobnih vozila koji su morali zaobilaziti autobus.

Ubrzo je došao i servisni kombi Autotroleja pa se moglo pristupiti otklanjanju kvara. Autobus je još neko vrijeme ostao na nezgodnom mjestu za sigurno odvijanje prometa…

Događaji posljednjih dana, pa i ovaj večerašnji, zvučni su signal na uzbunu! U pitanju već odavno nije samo točnost i redovitost linijskog prijevoza nego i sigurnost putnika, građana koji financiraju taj isti Autotrolej, a sada njihovi nesigurni autobusi počinju predstavljati opasnost i za druge sudionike u prometu.

Glavni krivac očito je, ne treba biti vidovit da se to zaključi, servisno-mehaničarska služba koja brine o održavanju autobusa. A bilo bi dobro utvrditi i rade li oni svoj posao loše iz objektivnih, subjektivnih ili iz nekih razloga proisteklih iz malo zakučastije “igre” oko Autotroleja….

Exit mobile version