(FOTO, VIDEO) PAD “AUTOTROLEJA”: Večeras se pokvario još jedan autobus, nije mogao savladati uspon iznad Piramide!

Foto: Čitatelj Riječanin

Riječ je o novijem autobusu s pogonom na stlačeni plin. Mladi vozač ispričavao se putnicima i ostalim sudionicima u prometu

Agonija “Autotroleja” se nastavlja iz dana u dan! Ne prođe dan a da se neki njihov autobus ne pokvari, izgori ili jednostavno stane na cesti… Barem jedan, a posljednjih dana i po dva-tri autobusa dnevno!

Nezadovoljstvo Riječana kipti, pogotovo zato što je “Autotrolej” ovih dana zbog rečenih problema i smanjenog broja vozača koje traže oglasima smanjio broj polazaka na većini gradskih i prigradskih linija, ili je spojio vožnje i skratio linije (OVDJE). Riječani ali i stanovnici okolnih gradova i općina su se zbog toga našli u velikim problemima – kako na vrijeme stići na posao, otpremiti djecu u školu…

Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama masovno se dijele fotografije Autotrolejevih autobusa koji su u plamenu, ili ih na cesti popravljaju mehaničari, ili ih vučna služba vuče u garažu.

Autotrolej je, ukratko, postao predmet sprdnje građana!

Posljednju nevolju putnici i vozač Autotrolejeva autobusa doživjeli su večeras – autobus na stlačeni plin jednostavno nije mogao savladati uspon u Kumičićevoj, i stao je negdje na “pola puta” od Piramide do Doma crvenog križa. Putnici su napustili vozilo a vozaču, kojemu je očito bilo izuzetno neugodno zbog svega, preostalo je samo da se ispriča putnicima ali i vozačima osobnih vozila koji su morali zaobilaziti autobus.

Ubrzo je došao i servisni kombi Autotroleja pa se moglo pristupiti otklanjanju kvara. Autobus je još neko vrijeme ostao na nezgodnom mjestu za sigurno odvijanje prometa…

Događaji posljednjih dana, pa i ovaj večerašnji, zvučni su signal na uzbunu! U pitanju već odavno nije samo točnost i redovitost linijskog prijevoza nego i sigurnost putnika, građana koji financiraju taj isti Autotrolej, a sada njihovi nesigurni autobusi počinju predstavljati opasnost i za druge sudionike u prometu.

Glavni krivac očito je, ne treba biti vidovit da se to zaključi, servisno-mehaničarska služba koja brine o održavanju autobusa. A bilo bi dobro utvrditi i rade li oni svoj posao loše iz objektivnih, subjektivnih ili iz nekih razloga proisteklih iz malo zakučastije “igre” oko Autotroleja….

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari