(FOTO, VIDEO) Ponovno se podiže stog sijena na Trgu 128. brigade HV

Foto: Riječanin

Umjetnička instalacija Ivana Kožarića postavljena je još početkom siječnja kao najava “žetve kulturnih programa” do početka projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, no u međuvremenu je – zapaljena

Sada se stog sijena ponovno podiže, kako se i dalo naslutiti odmah nakon paljevine iz riječi ravnatelja riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Slavena Tolja odnosno riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.

Skulpturalna instalacija Ivana Kožarića “Stog sijena zapaljena je u subotu 11. siječnja oko 22 satau a krivac za namjerno izazivanje požara pronađen je nekoliko dana kasnije – riječ je o 40-godišnjem muškarcu.

Skulptura “Stog sijena” na Korzu namjerno je zapaljena

POŽAR NA KORZU! Gori skulptura “stog sijena”, vatrogasci gase vatru

“Stog sijena” je postavljen kao dio programskog pravca “Doba moći” projekta EPK.

Kožarićeva “privremena skulptura” načinjena je od bala sijena, a na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske postavio ju je Muzej moderne i suvremene umjetnosti, uz potporu obitelji Kožarić i gradskog Komunalnog poduzeća, čiji djelatnici sada izrađuju stog po drugi put.

Foto: Riječanin

To je ponovna izvedba Kožarićeve instalacije, prvi put postavljene u Dubrovniku ispred Kneževa dvora u okviru izložbe „Otok“ 1996. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari