(FOTO, VIDEO) RI Gastro Advent sinoć “pucao po šavovima”! Pogledajte što je privuklo Riječane

Nakon paljenja prve adventske svijeće na Koblerovom trgu, nakon prigodnog programa na Korzu upaljena je i cjelokupna nova blagdanska rasvjeta čime je u Rijeci službeno započeo Rijeka Advent – najčarobniji Advent na Kvarneru!

Nakon razgledavanja čarobno osvijetnjenoga Korza i okolnih ulica, velik broj Riječana i gostiju pohrlio je na Trg Riječke rezolucije gdje se i ove godine održava RI Gastro Advent. Živa glazba Grooversa rasplesala je prisutne koji su mogli uživati i u bogatoj gastro ponudi među kojom se izdvajala nezaobilazna kobasica s kupusom!

Uz sve druge delicije i gutljaj kuhanog vina ili nekog drugog pića za “brži krvotok”, zabava se nastavila do kasnih noćnih sati.

(FOTO, VIDEO) Upaljeno 10 kilometara lampica! Rijeka zablistala adventskim sjajem

(FOTOGALERIJA) VEČERNJI ĐIR RIJEKOM: Pogledajte kako Rijeka izgleda nakon paljenja lampica!

Sudeći po velikom broju Riječana prve večeri RI Gastro Adventa, nema sumnje kako će baš Trg Riječke rezolucije biti nezaobilazna “prva stanica” večernje zabave u gradu sve dok traje Advent u Rijeci!

Ovaj prvi adventski vikend nastavlja se u nedjelju paljenjem blagdanske rasvjete na Trsatskom kaštelu i otvaranjem Adventa na Gradini.

Prva adventska nedjelja već je tradicionalno rezervirana za početak prave božićne bajke na Trsatskom kaštelu. Advent na Gradini svoja vrata otvara paljenjem 17 kilometara dugih lampica 1. prosinca u 18 sati. Prigodan program počinje u 17 sati, a svi posjetitelji uživat će uz melodije Vivien Gallete i Voljena Grbca unutra zidina Kaštela, uz dinamične Dellboyse u Nugentovom parku te na različitim lokacijama uz Vokalni studio Rijeka. Po prvi puta ove godine i ulazak u Trsatski kaštel će biti veličanstven, gdje je postavljen 6 metara visok slavoluk u potpunosti ogrnut plaštom lampica.

jhdr

Nakon veličanstvenog paljenja lampica na vrhu grada spustite se na otvorenje jedinstvenog Adventa u tunelima ispod grada koje započinje u 19 sati, a ove godine dolazi s još bogatijom ponudom.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari