PODIZANJE RAZINE MORA

(FOTO, VIDEO) Ribari mogu odmoriti; Ribe danas same plivaju do riječke ribarnice!

Foto: Riportal

Za Riječanke i Riječane ovo i nije preveliko iznenađenje, ponavlja se poplava na tržnici sezonalno uslijed plime, kiše i juga, no za goste Rijeke ovo bi mogla biti neočekivana “atrakcija” koju neće spominjati po dobrome

Veći dio Centralne riječke tržnice te Zagrebačka i druge obližnje ulice danas su pod vodom. Uzrok: iznimno podizanje razine mora, a pored sezonske plime ovako neugodnoj situaciji svakako je pridonijela i obilna količina kiše koja je na širem riječkom području pala u posljednje vrijeme. Jučer je u Rijeci, tijekom 24 sata, palo ukupno 33,1 litara kiše po kvadratnom metru!

Foto: Riportal

Razina mora iznimno se popela i u gradskoj luci pa poplava prijeti i riječkoj rivi odnosno objektima u gradskoj luci.

Foto: Riportal

Kako su nam još ranije poručili iz gradskog trgovačkog društva Rijeka plus koje upravlja riječkim gradskim tržnicama, oni čine sve kako bi se ovakve situacije izbjegle – no tvrde kako “protiv prirodnih sila” ne mogu.

Foto: Riportal

“Glavna riječka tržnica se svakodnevno održava, slivnici u krugu tržnice i kanalizacijski ispusti redovito se čiste i prazne. Nažalost, na vremenske neprilike ne možemo utjecati, a kako se tržnica nalazi ispod razine mora, uslijed obilnijih padalina i jakog juga dolazi do podizanja razine mora i plavljenja ulica u krugu tržnice.”, poručili su iz Rijeka plusa.

Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari