FORMALIZIRANE SURADNJE

(FOTO, VIDEO) Riječka Akademija primijenjenih umjetnosti proslavila 16 godina od osnutka izložbom i “klop artom”

Foto: Facebook

Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci danas je obilježila 16 godina djelovanja otvaranjem izložbe i neformalnim druženjem

U izložbenom prostoru galerije Akademije primijenjenih umjetnosti nalazi se izložba studentskih radova iz područja fotografije i novih medija a može se vidjeti i projekcija antologijskog rada svjetski poznate umjetnice Sanje Iveković iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

“Danas slavimo 16 godina od osnutka Akademije na način da se okupe nastavnici, studenti, da napravimo izložbu i zajedničko druženje, da pozovemo goste, prijatelje i sve institucije s kojima surađujemo”, rekla je Letricija Lindarić, dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Suradnja s ostalim institucijama bitan je kotačić razvoja.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: DOLORES VLAHOV PAULIĆ
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Akademija je jaka koliko su jake institucije s kojima surađujemo. Akademija nije izolirana, treba suradnju sa svima ostalima gdje studenti stječu vrlo važna iskustva koja im služe u životu”, dodaje dekanica Akademije Letricija Lindarić za Kanal RI.

Ove godine i formalno su potpisana dva ugovora za stručne baze.

“Jedna je MMSU a druga je Kanal Ri – surađujemo godinama, no sada smo odlučili to i formalizirati”, kažemdekanica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

“Tako da smo kroz tu vrstu protokola formalizirali taj prethodni dugoročni proces u nešto što će nam omogućiti promišljanje sasvim novih oblika i mogućnost suradnje, mrežu uzajamnih odnosa”, dodaje Branka Benčić, ravnateljica MMSU-a.

Primijenjena umjetnost je okosnica Akademije i najveći studijski program i iz njega proizlaze tri smjera. Primijenjeno slikarstvo, primijenjeno kiparstvo i izvedbeni dizajn za kazalište i film.

Studenti i nastavnici ispred akademije upriličili su klop art.

“Jako je uzajamno, daruje se, jede se, druži se… nešto što dugo nismo imali priliku iskusiti zbog doba u kakvom jesmo. Jako sam sretna što mogu biti dio ovoga”, rekla je Anamarija, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, donosi Kanal RI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari