(FOTO, VIDEO) Riječki dvoglavi orao dobio povez preko očiju i slušalice!

Foto: Riječanin

Danas prijepodne na Korzu je održana zanimljiva akcija promocije taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu

Građani su uz pomoć riječkih vatrogasaca i njihove opreme odnosno dizalice još jednom mogli vidjeti riječkog dvoglavog orla na vrhu Gradskog tornja, a tamo ih je orao dočekao u nesvakidašnjem izdanju.

U sklopu akcije promocije taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu (OVDJE) skulpturi dvoglavog orla na vrhu Gradskog tornja stavljen je povez preko očiju jedne glave, a na drugu glavu slušalice.

U sklopu iste akcije, i skulptura „Hodač“ na Korzu dobila je povez preko očiju i štap koji pomaže kretanju slijepih i slabovidnih osoba.

Također, na balkonu gradske uprave na Korzu 16 istaknut je natpis Indeficinter napisan na Brailleovom pismu!

Akcija je izazvala veliku pozornost građana i gostiju Rijeke pa se ispred dizalice koja je znatiželjnike dizala u “orlovske” visine stvorio red. Posebno su oduševljana mogućnosću da dvoglavog orla vide izbliza bila djeca koja nisu iskazivala strah od visine – preplašeniji su bili njihovi roditelji…

„Ovom akcijom želimo najaviti hrvatsko prednatjecanje u izboru najboljih taktilnih slikovnica za djecu oštećena vida, ukazati na činjenicu kako postoji mali broj taktilnih slikovnica te ujedno i skrenuti pozornost na problematiku slijepe i slabovidne djece,“ kazala jeprigodom najave akcije voditeljica Odjela za djecu oštećena vida pri OŠ Pećine Javorka Milković, istaknuvši kako povez preko očiju na jednoj orlovoj glavi predstavlja sljepoću, a slušalice na drugoj glavi slušanje zvučne knjige.

Foto & video: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari