(FOTO, VIDEO) SPEKTAKL NA TRSATU! Pucnjava topova, viteške borbe i ljupke dame – užitak za oči i uši

Foto: Riportal - Bruno Vignjević

Trsat ovih dana živi nekim posebnim životom koji nas vraća u neka prošla vremena! Šaroliko, poučno, atraktivno – užitak za posjetitelje, kako Riječane tako i goste

Trsat je i ove godine mjesto prisjećanja na poprilično davnu prošlost: na jedan dan vratili smo u doba Frankopana, dugo vrijeme u kojem su krčki knezovi vladali našim krajem. Središnji je događaj bitka za Trsatsku gradinu, a sve se događa kao dio programa Dana Trsata.

“Povratak Frankopana” cjelodnevni je povijesni spektakl koji uključuje viteške igre, streličarstvo, samostrele, prikaz starih običaja i zanata, konje, kulturno-umjetničke skupine te povijesne plesove.

Foto: Riječanin
Foto: Riječanin

Održan je i mimohod starih svečanih nošnji iz 12. stoljeća, kada su Frankopani vladali Trsatom, viteški turnir, mačevanje i uprizorenje povijesne bitke za trsatski kaštel: hrabra frankopanska vojska pokušat će osloboditi Trsatsku gradinu, na kojoj se vijore mađarske zastave.

Video: Riječanin/Bruno Vignjević

Kako završava bitka mogli su danas vidjeti svi koji su u 18:30 došli na Trsat, nakon čega je uloslijedi ustoličenje novog kapetana Trsata.

Dani Trsata započeli su 20. travnja 2019. godine u organizaciji Kluba prijatelja grada Trsata, Mjesnog odbora Grad Trsat, Gradske glazbe Trsat, Gradske knjižnice Rijeka – ogranak Trsat, Udruge antifašističkih boraca grada Rijeke i Hrvatske čitaonice Trsat.

Manifestacija Povratak Frankopana centralni je dio manifestacije Dani Trsata.

https://www.youtube.com/watch?v=mnBiVcYGB64&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2qKgo7TS7yFzzt8iP7RP7KzQUfJ0Ad8zCNRuRN2XXxwc6tTzjdAVyuVcs

Video: Riječanin/Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari