(FOTO, VIDEO) Stari znanac ponovno u Rijeci: Kruzer Mein Schiff 6 na Brajdici

Foto: Riječanin

Ovo je jedan od ukupno šest kruzera Mein Schiff 6 u Rijeku ove, rekordne sezine dolazaka kruzera u naš grad

Mein Schiff 6 najveći je od svih 25 kruzera koji tijekom godine stižu ili su već stigli u riječku luku. Riječ je o novom brodu koji je 9. svibnja 2017. u brodogradilištu Meyer Turku u Finskoj predan njemačkoj kompaniji TUI Cruises. Dugačak je 294 metra, s kapacitetom 2.534 putnika.

Neki od putnika odmah su se po pristajanju veličanstvenog broda na Brajdici iskrcali i krenuli u šetnju gradom, a za druge su organizirani izleti.

Rekordna riječka kruzing sezona ovime ulazi u završnu fazu. S jeseni, preostaje odraditi još 10 dolazaka kruzera, četiri u rujnu, pet u listopadu te jedan u studenom.

Sve su to već viđeni brodovi ove sezone koji se u Rijeku vraćaju nekoliko puta (Koningsdam, Mein Schiff 6, Celebrity Constellation, Marella Celebration, Azamara Pursuit).

Zanimljivo, dana 8. listopada na vezu u riječkoj luci vidjet ćemo dva kruzera: Celebrity Constellation i Marella Celebration.

Ovogodišnju riječku kruzing sezonu zaključit će Celebrity Constellation 10. studenog te zaokružiti godinu s čak 25 dolazaka kruzera, što je rekordna brojka.

Međutim, očekuje se da će već iduće, 2020. godine, taj broj biti i nadmašen!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari