(FOTO, VIDEO) Svi čekamo večerašnji spektakl: Sve je spremno za paljenje lampica i početak Adventa!

Foto: Riječanin

Na Korzu se već osjeti miris pečenih kobasica i drugih jela koja se pripremaju i na Gastro adventu na Trgu riječke rezolucije

Sve je spremno za večerašnje paljenje lampica na Korzu te na brojnim drugim novim lokacijama u užem središtu grada!

Riječani željno očekuju početak Adventa u Rijeci, manifestacije koja se ne samo zbog nikad blještavije božićno-novogodišnje dekoracije može unaprijed proglasiti nikad bogatijom i sadržajnijom.

(FOTO) Najčarobniji Advent na Kvarneru ovog vikenda otvara svoja vrata!

Sve počinje danas u 17.30 sati na Trgu Ivana Koblera gdje će se upaliti prva svijeća na adventskom vijencu. U prigodnom programu sudjelovat će Komorni zbor Schola Cantorum, Antonela Doko te Giorgio i Leonora Surian.

Prvu svijeću na adventskom vijencu na Trgu Ivana Koblera upalit će riječki nadbiskup, mons. Ivan Devčić a događaju će prisustvovati Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća grada Rijeke i Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, oko 18.00 sati, uz prigodni program, bit će upriličeno paljenje blagdanske rasvjete na Korzu nakon čega će uslijediti vatromet.

Po završetku paljenja blagdanske rasvjete na Korzu, uslijedit će, uz prigodni program, paljenje blagdanske dekoracije i na ostalim riječkim ulicama i trgovima.

Bit će ovo sigurno još jedna riječka večer za pamćenje, nemojte ju nikako propustiti – dođite na Korzo i doživite uživo početak Adventa u Rijeci!

Večeras se očekuje hladno vrijeme pa se građanima preporuča toplija odjeća!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari