(FOTO, VIDEO) U Rijeci se gradi nova ulica, provjerili smo gdje i na koji način

Foto: Riportal.hr/Mateo Levak

Ukupna dužina prometnice iznosi 280,21 m

Započeli su građevinski radovi na izgradnji ulice planske oznake U1 na Krnjevu. Ulica predstavlja pristup budućoj poslovno-stambenoj zoni obuhvaćenoj Urbanističkim planom uređenja dijela područja Krnjevo (SN Grada Rijeke br. 4/18).

Postojeće stanje površina na kojoj će se graditi ulica planske oznake U1 uglavnom je neuređena, neurbanizirana površina koja se proteže od križanja sa državnom cestom D8 (Liburnijskom ulicom) sa zapadne strane, do postojeće Ulice Mirka Čurbega na istoku.

Za predmetnu građevinu izrađena je projektna dokumentacija i ishodovana Građevinska dozvola za gradnju ulice.

Ulica planske oznake U1 smještena je na k.č. 3729/4 u k.o. Zamet. Površina zahvata je 4.106 m². Ukupna dužina prometnice iznosi 280,21 m. U tlocrtnom smislu ulica je položena uz južni rub planom predviđene građevinske zone, te se gradnjom ulice U-1 planira kvalitetno prometno povezivanje građevinskih čestica smještenih uz sjeverni rub ulice.

U poprečnom smislu ulica se sastoji od dva prometna traka, po jedan trak za svaki smjer i nogostupima sa obiju strana kolnika. Opremljena je sustavom odvodnje oborinskih voda koje se zbrinjavaju u upojnoj građevini na zelenoj površini.

Ulica će biti opremljena javnom rasvjetom. U trupu ulice izgraditi će se nova sanitarna odvodnja, vodovodna instalacija, plinska instalacija, elektrokomunikacijska kanalizacija i elektroenergetske instalacije. U sklopu gradnje ulice izvršit će se prelaganje postojećih podzemnih instalacija.

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Građevno projektni zavod d.d. iz Rijeke. Temeljem provedenog javnog natječaja izvođač radova je Vodogradnja d.o.o. iz Kukuljanova, dok će nadzor nad gradnjom ulice provodi tvrtka Karloline Lič d.o.o. iz Liča.

Radovi se planiraju završiti tijekom svibnja 2021. godine.

Vrijednost radova iznosi 7.600.000,00 kuna sa uključenim PDV-om.

Radovi se sufinanciraju od strane KD vodovoda i kanalizacije d.o.o., Energa d.o.o. i HEP-ODS d.o.o. u dijelu nove infrastrukture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari