(FOTO, VIDEO) UGROŽENA RIJEČKA PITKA VODA? ‘Snimili smo kako otpadne vode s deponija ispuštaju u prirodu’

Foto: Screenshot/Facebook video

Iz Kriznog eko stožera naglašavaju da se prošlih nekoliko mjeseci, u večernjim satima, ponovno pojačao smrad neobrađenog smeća

Oko stotinu članova udruge Krizni eko stožer Marišćina i mještana Marčelja u subotu su blokirali glavni ulaz u Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina, ističući da se iz tog centra ponovo širi smrad, koji ugrožava zdravlje mještana te da je projekt centra Marišćina posve promašen. (OVDJE)

Iz Kriznog eko stožera naglašavaju da se prošlih nekoliko mjeseci, u večernjim satima, ponovno pojačao smrad neobrađenog smeća iz centra.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Članovi Kriznog eko stožera Marišćina snimili su kako se procjedne vode s deponija ispuštaju u kraško podzemlje.

“Procjedne vode s deponija, koje bi trebale biti pročišćene, odlaze u vrtaču, u kraško podzemlje, bez ikakvog nadzora. Čak su i šahtu podignuli kako bi kišnica lakše prolazila”, rekao je Katalinić iz Kriznog eko stožera te dodao kako se sve ono na što su upozoravali, na kraju ostvarilo.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Dogodilo se sve osim jedne stvari, a bojim se da je ugrožena pitka voda grada Rijeke. Vidjeli smo kako ispuštaju tu otpadnu vodu u kraški teren. Odmah s druge strane brda, ispod Marišćine, u Kukuljanima je Rječina. Udaljena je samo 1.400 metara zračne linije. U Kukuljanima je mjesto buduće akumulacije”, rekao je Josip Katalinić.

https://www.facebook.com/josip.katalinic1/videos/10217718207615101/

https://www.facebook.com/josip.katalinic1/videos/10217718226775580/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari