(FOTO, VIDEO) Upaljeno 10 kilometara lampica! Rijeka zablistala adventskim sjajem

Nešto iza 18 sati, nakon prigodnog programa,  upaljena je blagdanska svjetlosna dekoracija na Korzu uz uzdahe oduševljenja tisuća okupljenih Riječana i gostiju!

Došao je i taj dan!

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i paljenjem cjelokupne nove blagdanske rasvjete službeno je započeo Rijeka Advent.

Blagdanska svjetlosna dekoracija broji oko 10000 metara i lani je osvježena, a ove godine postavljena je i nova svjetlosna dekoracija na krošnje stabala duž ulice Riva i Ulice Ivana Zajca te na Trgu Republike Hrvatske i Trgu 128. brigade HV. 

https://www.youtube.com/watch?v=sxVe2NgfOfY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR094JS_3UqN-3qiE0qL5jyelhU6_eC8yXKlMdyCIczMMNr8f0LSuUqbIWo

Posebno je atraktivna svjetlosna animacija na jelki koja je počela odmah po završetku programa paljenja I. adv. svijeće.

Program paljenja blagdanske svjetlosne dekoracije uveličao je nastup Prvih riječkih mažoretkinja sa svjetlećim štapovima a cijeli program paljenja zaključen je veličanstvenim vatrometom!

Subotnji glazbeni program u središtu grada:

19.00 – 21.00 – GROOVERSI – Trg Riječke rezolucije
20.00 – 23.00 – DUO DAVOR I BRANKO – Trg Ivana Koblera
21.30 – 23.30 – LOS KOLEGOS – Trg 128 brigade HV

Podjsjetimo, prošle godine nova rasvjeta postavljena je na prostoru Trga Riječke rezolucije, te od Trga bana Jelačića, duž ulice Ante Starčevića, preko Korza, sve do Jadranskog trga. Ove godine, u cilju osvježenja i vizualnog unaprjeđenje zona u gradu, nabavljeno je i dodatnih 2.000 metara dekoracije koja je postavljeno duž ulice Riva i Ulice Ivana Zajca te na Trg RH i Trg 128. brigade HV.

Nova rasvjeta ukrašava duž ulice Riva i Ulice Ivana Zajca uključuje
113 svjetlećih zavjesa i 59 svjetlećih bljeskalica, a ona na Trgu Republike Hrvatske i Trgu 128. brigade HV 850 m svjetlećih linija koja će činiti zvjezdano nebo .

Ove godine građane i sve posjetitelje u vrijeme Adventa u Rijeci očekuje program na više od 10 lokacija i to na 5 pozornica. Ukupno će biti organizirano oko 200 raznovrsnih programa za sve interese, ali i generacije!

Program i blagdanski sajam Rijeka Adventa će biti na sljedećim lokacijama u gradu: Korzo, Trg Ivana Koblera, Bazarigov prolaz, Trg Riječke Rezolucije, Jelačićev trg, Trg 128. brigade HV, Trg RH, a i na lokacijma: Riječki Tunel, Trsatska gradina, Riva (klizalište)…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari