(FOTO, VIDEO) ZAMET: Riječani večeras uživali na koncertu posvećenom tetama i barbama pričalicama

Foto: Riječanin

Niti povremene male tehničke poteškoće nisu omele publiku ni izvođače u sjajnom koncertu koji je s plemenitim ciljem okupio najpopualrnije glazbene izvođače iz našega kraja

Pogledajte VIDEO:

Par tisuća Riječanki i Riječana svih generacija, od nona i nonića do mališana u kolicima, uživalo je večeras u Centru Zamet u velikom humanitarnom koncertu “I ti možeš uljepšati nečije snove” povodom obilježavanja 10. rođendana programa “Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice”.

Koncert je uz pomoć prijatelja, pokrovitelja i sponzora organizirala
Udruga za promicanje dobrobiti djece “Portić” iz Rijeke, a pozivu za sudjelovanje odazvali su se baš svi kojima je poziv i upućen!

Generalni pokrovitelji koncerta bili su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. U ime Grada Rijeke organizatore, izvođače i publiku je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

– Čestitam tetama i barbama pričalicama njihov rođendan. Ujedno im hvala što svojim pričama našoj djeci uljepšavaju dan i uvode ih u miran san. Ne možemo im nikada dovoljno zahvaliti za njihov trud i sve što rade za djecu. Grad Rijeka i ubuduće će podržavati i financirati njihove ideje i programe, kazao je Poropat.

 

Uz sjajnu sviračku potporu “kućnog” benda Olja’zz band kojega je okupio producent koncerta Olja Dešić, pred ispunjenim tribinama i tek nešto manje ispunjenijim parterom Centra Zamet nastupila su  mnoga najpoznatija imena kvarnerske glazbene scene: Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids i Whiteheads.

Ulaznice su se prodavale po 50 kuna a iz prikupljenih financijskih sredstava kupit će se oprema za potrebe Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavoda za neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka – lokalitet Kantrida (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i sl. predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje).

Objavljen je i broj računa za donacije: HR2324020061500072798 – Erste banka

Foto: Riječanin

Udruga “Portić” svojim djelovanjem već 13 godina skrbi o potrebama i dobrobiti djece, mladih i njihovih obitelji. Najpoznatiji projekt udruge upravo je “Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice” koji se od studenoga 2009. godine kontinuirano provodi na raznim odjelima KBC-a Rijeka – Dječja bolnica na Kantridi te u drugim gradovima Hrvatske poput Zagreba, Splita, Pule i Čakovca. U proteklom je desetljeću u projektu “Teta i barba pričalica” sudjelovalo više od 1000 volontera.

Foto & video: Riječanin/Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari