(FOTO & VIDEO) ZAPJEVALI NA KORZU I PRIKUPILI „TONU“ SLATKIŠA: Pjesmom do slatkih darova za domsku djecu

Akciju naziva “I ja ću doći pjevati na Badnjak u podne na riječkom Korzu za nezbrinutu djecu!” zaključnim pjevanjem u podne na Badnjak realizirala je riječka Facebook inicijativa „Koga briga…“

Pjevalo se na Badnjak u podne „sve u šesnaest“, na repertoaru su bile prigodni božićni songovi »Bijeli Božić«, »Božić je judi«, »Sretan Božić svakome«, »Pahuljice padajte«, »Zvončići«… a glasovima i gitari organizatora mogao se pridružiti tko god je to poželio, bez obzira na pjevačke sposobnosti!

Sve su organizirali pripadnici riječke Facebook inicijative „Koga briga…“ koji su akcijom naziva “I ja ću doći pjevati na Badnjak u podne na riječkom Korzu za nezbrinutu djecu!” željeli prikupiti slatke darove za djecu-štićenike domskih institucija odnosno sve one uskraćene roditeljske brige i pažnje.

pjevaju11

Međutim, akcija je bila izuzetno uspješna, pa su darovi – prema riječima organizatora – raspoređeni i malenim štićenicima Doma Ivana Brlić Mažuranić, socijalnoj samoposluzi, domu u Selcu…

Organizatori, među kojima su i pokretači inicijative „Koga briga…“ Kristian Sirotich i Luka Brnčić, bivši trener Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Fortica, bili su iznimno zadovoljni odjekom i uspjehom akcije, pogotovo nakon što su prikupjeni darovi dospjeli u ruke oduševljenih mališana kojima je ovo bio jedan od najljepših trenutaka u godini na izmaku.

pjevaju4

Svoje priloge akciji odnosno slatke darove donijeli su i i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin.

pjevaju33

Inicijativi „Koga briga…“ sve pohvale za ovu akciju, kao i svima koji su svojim glasom odnosno slatkim prilogom pomogli uspjehu i djetinjem veselju; a poznajući njihov entuzijazam i želju da pomognu potrebitima ovo sigurno nije i posljednja njihova akcija!

Foto: Facebook – Karmen Pavišić, Deniza Hrvatin

Video: Facebook – Dalibor Hoky Horvat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari